Šnorchlování a potápění
Vody Indického oceánu si přímo říkají o dokonalé prozkoumání. Mělké laguny jsou ideální pro potápěče, ale i se šnorchlem tu objevíte krásné korály a pestrobarevné mořské živočichy. K nejlepším potápěčským lokalitám patří západní pobřeží mezi Boucan Canot a Grand Bois a také St-Léu. Šnorchl se vám bude hodit na západě mezi St-Gilles-les-Baines a St-Pierre.
Treking
Réunion je známý svými turistickými stezkami. Pěší túry můžete provozovat ve třech hlavních oblastech ostrova – Mafate, Salazie a Cilaos. Na všech trasách si užijete neopakovatelné výhledy, strmé srázy, vodopády i dávno opuštěné horské vesničky. Napříč ostrovem prochází pouze dvě turistické stezky značené jako Grande Randonée Route 1 (GR R1) a Grande Randonée Route 2 (GR R2).
Trénovaní sportovci mohou pokořit vyhaslou sopku Piton des Neiges, která je zároveň se svými 3070 m. n. m. nejvyšším bodem Réunionu. Výstup na vrchol vám zabere 2 dny s přespáním v horské chatě. Pokud se chcete na ostrov vydat hlavně kvůli turistice, vyberte si pro svou dovolenou nejlépe květen nebo červen.
Pláže a koupání
Réunion je lemovaný romantickými plážemi s jemným bílým pískem, tyrkysovou vodou a korálovými útesy. Objevíte tu ale i pláže s černým pískem, který zde zůstal jako vzpomínka na sopečnou činnost. Nejlepší pláže ke koupání se nachází na severozápadě v Boucan Canot, St-Gilles-le-Bains a L´Hermitage-les-Baines.
Deštný prales a sopky
Oblast Cirque de Salazie ukrývá zachovalý deštný prales, který vás dovede až k vodopádu Trou de Fer. Skoro polovinu celého ostrova zaujímá národní park Réunion zapsaný na seznamu světového dědictví UNESCO. Jeho součástí jsou husté lesy, sopky, vysoká pohoří i rozkvetlé orchideje.
Pokud máte rádi adrenalin, vydejte se měsíční krajinou k aktivní sopce Piton de la Fournaise, která vám přinese nezapomenutelné zážitky. Kvůli častým erupcím je ale nutné pravidelně sledovat místní zpravodajství a možné uzavírky.
Objevování gastronomie
Nadšení budete i z místní gastronomie. Zdejší jídla jsou kombinací francouzské, kreolské, indické a čínské kuchyně. Nejtypičtějším pokrmem je carri složené nejčastěji z drůbežího a rybího masa, cibule, rajčat, česneku, tymiánu, šafránu, kurkumy a zázvoru. Tradičním jídlem je také carri baba figue s banánovým květem a rybou.
Obyvatelé Réunionu si rádi pochutnávají na kreolském rougail saucisse – klobásách s rajčatovou omáčkou a rýží. U místních stánků seženete čerstvé liči, mango, ananas, papáju i další zralé ovoce. Máte-li rádi alkoholické koktejly, ochutnejte koktejl z rumu a manga nebo papáji.