@Lečo ~ Neřekl bych, že potřebujete průvodce. Projděte si pořádně centrum, architektura je úžasná a projít všechny uličky, náměstí i kostely zabere nějaký čas. Pak doporučuji navštívit The Museum of Second World War a SS Soldek - muzeum věnované námořnictví.
@Plyšák ~ Kdysi jsem si ve Florencii chtěl zaplatit místní průvodkyni, ale za 2 hodiny to bylo 110 euro. Tak jsem si to rozmyslel. Doporučuji aplikaci Visit a city.
@Rudy ~ Já bych si to teda se Santo Domingem rozmyslel..ne nadarmo je považováno za jedno nejnebezpečnějších měst na světě. Běžně jsou tady demonstrace, protesty a generální stávky. Prej ne tam, kde se pohybují turisti, ale stejně..já bych tam nejel.
Dobrý večer, je možné mít více cestovních pasů? Například, když bych chtěl do Izraele, tak pak arabské země často už nevpouští, když je v pase izraelské razítko. nebo třeba kvůli místu a vizům. Řešili jste dva platné cestovní pasy, nebyly s tím problémy u úředníků?
@Borůvková ~ Zoo je hodně zajímavá, hlavně Afrykárium. Navíc je tam i akvarijní část, kde se procházíte v tunelu pod vodou, takže myslím, že si přijdete na své 🙂 Jídlo je tam takové spíš fastfoodového typu, ceny asi jako v Čechách. Další pěkná místa, co se mi líbila Hydropolis, Aqualand, vánoční trhy, Rynek - tam najdete i dost restaurací, Tumski ostrow a trpajzlici nebo interaktivní muzeum pc her - gikme.pl/en/#muzeum - spousta legendárních her...
@Vinnetou ~ Trhy v Záhřebu patří k nejkrásnějším, co jsem kdy viděl. Rozhodně jeďte. Až budete vybírat ubytování tak hotel nebo apartmán s topením. Ať si tam nezamluvite něco bez topení. 😉
@Oxia ~ nejlepší doba pro návštěvu je druhá polovina dubna. Když přiletíte do Amsterdamu, tak přímo u letiště jsou autobusy na Keukenhof. Je to jako v Praze odjezdy a stání na jednotlivé směry.