Madrid od 9 527 Kč
Zobrazit zájezdy

Doprava a metro v Madridu

Vloženo: 2. července 2019
Poslední příspěvek: 19. března 2023
Slunečnice
Dobrý den, čeká nás Madrid. Chceme navštívit Museo de Cera, Mercado san Miguel, zoo a další památky a zajímavá místa. Jaká je doprava v Madridu? Koukala jsem, že nejlepší/nejrychlejší asi bude zvolit metro?

Odpovědi 3 odpovědi

Kristýna
před 5 lety
@Slunečnice ~
Dobrý den,
mimo hlavní památky a zajímavosti doporučuji také navštívit jedno z trendy městských čtvrtí, například čtvrť Malasana, kde najdete spoustu vintage obchodů, butiků, barů a restaurací. Ceny v restauracích a barech jsou zde také nižší než v centru.
Centrum není zas tak velké, takže ho zvládnete projít pěšky bez nutnosti využívání veřejné dopravy. Pro delší cesty určitě doporučuji jezdit metrem, jelikož na silnicích bývá velmi rušno a autobusy můžou mít zpoždění.
Madridské metro je sedmým největším na světě a má 13 linek. Doporučuji si u vstupu vzít mapu metra zdarma pro lepší orientaci.
Majina
před 5 lety
@Slunečnice ~ Určitě bych volila metro, to vás dopraví až na letiště, anebo na všechna železniční nádraží ve městě. Jak píše Kristýna u vchodu je možné si vzít mapku metra nebo si stáhnout oficiální aplikaci, která i navrhne nejlepší trasu. Orientace není moc složitá. Před turnikety jsou kiosky, kde si můžete koupit lístek. Nejspíše využijete turistickou linku A, B jezdí spíše na předměstí. Pokud budete cestovat více a ve více lidech, vyplatí se koupit si lístek na 10 jízd, až projdete turniketem, předáte ho dalšímu. Přestupní stanice jsou označené černým kroužkem.
anonym
před rokem
Dobry den, docetla jsem se, ze do metra se musi koupit nejaka karta ktera se dobiji. To se dobiji treba 10 jizd nebo i vic? Dekuji za odpoved J.

Příspěvky do diskuze mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé

Přihlaste se nebo si vytvořte profil ve formuláři níže. Stačí napsat Váš příspěvek a zadat e-mailovou adresu pod kterou se chcete registrovat. Následně Vám pošleme na e-mail potvrzovací odkaz, kterým registraci dokončíte.

Vložit odpověď

    Odesláním formuláře jsem srozuměn(a) s informacemi o zpracování osobních údajů