Vracení daně na letišti
Vloženo: 12. října 2018
Poslední příspěvek: 17. října 2018
nová členka /
Jitulle
nová členka /
před 6 lety
Jitulle
Dobrý den, poradí mě někdo? Možná mám hloupý dotaz, ale nerozumím při cestování ještě jedné věci. Na letišti vždy řady na vracení daně. Co to znamená a jak toto funguje přesně? Děkuji za odpověď.
Administrátor /
Dáša
Administrátor /
před 6 lety
Dáša
před 6 lety
Krásný večer Jitulle, jedná se většinou o navrácení daně cizincům, kteří zde zakoupili zboží za nějakou minimální částku v označených obchodech a mohou požadovat vrácení DPH.
Stejně tak to funguje pro občany Čr, kteří například v Turecku, USA, Švýcarsku nebo Norsku nakoupí v ochodech označených "tax free" za minimální částku. Při odletu ze země mohou požadovat vrácení DPH, případně lze i po příletu.
Stejně tak to funguje pro občany Čr, kteří například v Turecku, USA, Švýcarsku nebo Norsku nakoupí v ochodech označených "tax free" za minimální částku. Při odletu ze země mohou požadovat vrácení DPH, případně lze i po příletu.
Administrátor /
Dáša
Administrátor /
před 6 lety
Dáša
před 6 lety
Ano, platí to i pro občany Čr, pokud zakoupíte v obchodech označených "tax free" za minimální částku cca 2.000,- Kč ve státě mimo EU, pak můžete při odletu požadovat vrácení DPH. Daň se nevrací na potraviny, cigarety, alkohol a benzin.
nová členka /
Jitulle
nová členka /
před 6 lety
Jitulle
před 6 lety
díky moc, zeptám se blbě znova, příklad...koupím v UAE v normálním obchodě nevím PC příkladně za 5000 nebo v Omanu oblečení tak po příletu do Prahy jdu k pultu TAX s paragonama? Např. Malta je EU a mělo by tam být vše bez daně a přesto jsem toto viděla. Se omlouvám ve všem se vyznám v tomto fakt ne. díky moc
Administrátor /
Dáša
Administrátor /
před 6 lety
Dáša
před 6 lety
Ano, přesně tak. Pokud například v UAE nakoupíte pc v hodnotě 5000,- Kč a bude se jednat o prodejnu "tax free" (bývají označené, pokud ne, zkuste se zeptat), tak při odletu můžete na letišti požádat o vrácení dph. Lze pak vyřídit i po příletu do Čr. Na Maltě jste toto mohla také vidět, ale jako občance EU vám v rámci "tax free" nevzniká nárok na vrácení DPH ze zakoupeného zboží.
Vložit odpověď