Plitvická jezera (NP) od 850 Kč
Zobrazit zájezdy

Poprvé sami do Chorvatska na ostrov Murter

Vloženo: 27. června 2018
Poslední příspěvek: 7. září 2018
anonym
Zdravím Chtěla jsem se zeptat na pár informací ohledně cestování do chorvatska. Kudy je to nejlepší? co vše musíme zařídit, kde co koupit? chtěli by jsme se zastavit u plitvických jezer - třeba tami přespat za nějaký slušný peníz (kde rezervovat pobyt nebo lepší až na místě?) a dál by jsme chtěli jet na ostrov Murter (máte s tím někdo zkušenosti? kde se ubytovat? jaký je tam podmořský svět?). Děkuji za každou radu!!

Odpovědi 4 odpovědi

anonym
před 6 lety
Na Murteru jsme byli loni. Je to opravdu malý ostrůvek. Jsou tam 2 větší kempy a malé domečky. Rezervovat si ubytování je určitě nutnost. Pokud jedete autem, tak si vyřiďte parkovací kartičku do celého města.
Moře je tam moc hezké a bývají i docela velké vlny.
Za památky můžu doporučit vyjít na kopec s bílým křížem a pak nejvyšší kopec, kde je stará vojenksá základna( baretky nebo mobil sebou). Mají i podmořskou stezku, ale ta mi přišla nutná a byla ve studené vodě(návštěva začátek srpna).
anonym
před 6 lety
Pokud chcete navštívit Plitvice,ubytování je dražší,levnější je před
nebo za Plitvami.My třeba hned za Karlovacem.
anonym
před 6 lety
Taky jsme byli na murteru loni. Připojuji se k popisu, skutečně je to tam malinké, ale moc se nám tam líbilo. Jen ty vlny se nám nějak vyhnuly což je škoda, právě na ně jsme se těšili. Ubytovani jsme byli v aprtmánech Tomas Bez rezvace bychom si tam netroufli. Známí tam byli letos na dva dny a ubytování se jim podařilo sehnat na místě, ale to je docela risk. Jim to nevadí, kdyby nanašli ubytko, tak měli s sebou i stan. Oni toho v Chorvatsku procestovali více a ubytování vždy sháněli až na místě, protože nikdy nevěděli, kdy přesně kde budou.
anonym
před 6 lety
Nevím sice kam až máte namířeno a kolik km ujedete,ale....protože jezdím víc jak 1000km,tak jsem letos vyzkoušel nocovat na půl cesty, tj. v Mariboru. Rooms Banjac v Mariboru velice doporučuji.Jednoduché k nalezení,nedaleko dálnice,ale už ve městě a super cena 42 Euro nádherný apartmán se skvělou obrovskou postelí. Doporučuji, pokud pojedete zpět přes Zagreb a dále na Slovinsko (přechod Macelj), obrnit se obrovskou trpělivostí.Poslední mýto a následný přechod do Slovinska(8 km) jsem 1.9.2018 poskakoval cca 3 hodiny.Neuvěřitelné!!!! Doporučuji platit mýtné platební kartou,vyhnete se kolonám,kde všichni platí cash. všeobecně je lepší všude kartou,pokud to jde,vyjde to bezvadně. Jinak dálnice A1 zaslouží uznání a hlavně by se tam měli školit všichni,kdo dělají dálnice v ČR. Na Plitvice už léta nejezdím, tak neumím poradit,ale co vím, je tam strašně draho a hlavně všude fronty na všechno....Cigarety sice mají kolky,ale nejednotnou cenu. PHM je také v pohodě, cestou ve Slovinsku nenajdete cenový rozdíl na pumpách, mají všichni stejnou.Neušetříte nic.Současná cena benzínu byla ve SLO 1,35 Euro, Rakousko 1,50 Euro a v CRO 10,50 Kn..Letos jsem byl prvně dole na jihu, u Pelješac a super, vesnice Komarna (naprostý klid a pohoda a velmi přijatelné ceny)......Dobro došli

Příspěvky do diskuze mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé

Přihlaste se nebo si vytvořte profil ve formuláři níže. Stačí napsat Váš příspěvek a zadat e-mailovou adresu pod kterou se chcete registrovat. Následně Vám pošleme na e-mail potvrzovací odkaz, kterým registraci dokončíte.

Vložit odpověď

    Odesláním formuláře jsem srozuměn(a) s informacemi o zpracování osobních údajů