Kousnutí opicí v Thajsku
Vloženo: 22. února 2018
Poslední příspěvek: 23. ledna 2024
věrná členka /
Péťa_V
věrná členka /
před 7 lety
Péťa_V
Pokousání od opice je také bohužel vlastní zkušenost, tak třeba se bude někomu hodit. Na Monkey Beach na Phi Phi byly opice opravdu agresivní. Ani je nemusíte nijak dráždit a zahryznou se do vás. Samozřejmě můžou přenášet různé nemoci, i když pravděpodobnost je prý malá. Nebyla jsem očkovaná proti vzteklině, kterou opice/psi/netopýři v Thajsku stále mohou mít a je smrtelná. To znamenalo druhý den cestu do nemocnice v Krabi (prý jsem měla přijet hned). Nemocnice je luxusní a všichni tam jsou naprosto profesionální a milí. Po telefonátu na mojí pojišťovnu (Kooperativa) bylo do 40 minut vše vyřešeno a nemusela jsem za ošetření platit. Čekalo mě:- Očkování proti vzteklině do ramene (další 4 vakcíny potom v ČR - 3., 7., 14. a 28. den po kousnutí)- Tetanovka do druhého ramene- Injekce imunoglobulinu přímo do rány- Injekce antibiotik do hýždě- Pětidenní ATB ještě ve formě tablet- A k tomu nějaká dezinfekční voda a mastCelkem asi hodina a půl (včetně čekání na domluvu pojišťovny s nemocnicí) v nemocnici a „dárková taštička“ medikamentů vyšla na krásných 26 000 BHT.Ponaučení: opravdu nikdy nikam nejezděte bez kvalitního cestovního pojištění.Ponaučení 2: moc se k opicím nepřibližujte, jestli nejste takový zvířátkomilové, jako já Já jsem si je už druhý den zase hladila...
Vložit odpověď