Kapverdské ostrovy od 15 990 Kč
Zobrazit zájezdy

Kolik euro s sebou na Kapverdy?

Vloženo: 5. dubna 2023
Poslední příspěvek: 10. dubna 2023
anonym
Čaute cestovatelé, chci se zeptat, kolik euro si tak vzít s sebou v hotovosti na Kapverdy když máme all inclusive a jedeme na 9 nocí s cestovkou ted v Červenci. Nehodláme nějak utrácet, možná nějaký ten výlet, před odjezdem domů suvenýry, ale většinou chceme lenošit u vody. Podotýkám, že sice platební kartu budu mít sebou, ale nechci kartou platit. Každý rok když někam cestuji mám raději hotovost poněvadž mám přehled o útratě. Uvažuji, že bych si vzal tak kolem 800Euro, myslíte cestovatelé, že by mi to mohlo stačit? Na Kapverdy jedu poprvé tak se ptám, abych tak zhruba věděl. Moc děkuji za odpovědi a přeji všem krásné dovolené.

Odpovědi 5 odpovědí

Arne1
před rokem
1) když platím kartou tak okamžitě na mobilu vidím kolik a za co jsem utratil. Navíc mám lepší kurz než od směnáníků.
2) 800€ - to se asi hodně rozšoupnete. Podle mne tak asi 100€ na osobu max, ale možná jsem skromnější. Byl jsem předloni na ostrově Sal.
Sally
před rokem
@Arne1 ~ musím Ti oponovat. Já nikdy neměl na kartě lepší kurz než u směnárníka, ale záleží na směnárně. Kamarád má běžně na euru rozdíl koruny nahoru, ale nedá si říct. Mezi třema směnárnama na Masarykové a třeba Globusem je skutečně rozdíl jedné koruny. Ale záleží na bance, na směnném kurzu a na tom jak platíš. Přesto se snažím venku kde to jde kartou platit, a to v místní měně. Nicméně 100 lidí = 101 názorů.
A co se týče množství peněz? Já osobně neřeší v případě, že se jedná o eura (případně zloté nebo forinty). Eura utratím kdekoliv v okolí a do Maďarska nebo Polska jezdíme často, takže žádný problém. Já počítám tak 50,- € na osobu a den, ale to v případě, že jedeme bez jakéhokoliv stravování (což je skoro vždycky). Ale při all in si myslím, že těch 800,- € je zbytečně moc a 100,- € zase málo. Já bych si vzal tak polovinu. Mj. u cestovky lze zjistit jaké výlety provozuje a zajišťuje a kolik to stojí a z toho bych vycházel.
Tak asi za mně
anonym
před rokem
@Sally ~ Díky moc za odpověd ,udělám kompromis a vezmu tak 500 nebo max.600 éček.
@Arne1 ~ Díky za odpověd ,no ale nevím jestli při all by nebylo těch 100 éček na osobu na těch 10 dní málo ,když chceme nějaký ten výlet a pak suvenýry .No uvidím vezmu asi 500 nebo max.600 éček.To by nám oběma mohlo stačit.
Arne1
před rokem
Nepsal jste který ostrov. Na Salu těch výletů moc není, tak dva, počítejte cca 40€ na kus.
anonym
před rokem
@Arne1 ~ jasně omlouvám se ,jedu s neteří a jedeme na Boa Vistu konkrétně Royal horizons Boa Vista resort.Zatím děkuji moc za Vaše odpovědi a mějte se fajn.

Příspěvky do diskuze mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé

Přihlaste se nebo si vytvořte profil ve formuláři níže. Stačí napsat Váš příspěvek a zadat e-mailovou adresu pod kterou se chcete registrovat. Následně Vám pošleme na e-mail potvrzovací odkaz, kterým registraci dokončíte.

Vložit odpověď

    Odesláním formuláře jsem srozuměn(a) s informacemi o zpracování osobních údajů