jak v době lockdownu ?
Vloženo: 1. prosince 2021
Poslední příspěvek: 14. února 2022
legenda /
Arne1
legenda /
před 3 lety
Arne1
Totálně se ztrácím v těch článcích o cestovatelském semaforu. Napřed tam vždycky je spousta toho co se musí nebo nesmí, pak přijde dementování že cosi z toho pro ty s certifikátem neplatí.
Mohu jet například do přírody v Rakousku nebo na Slovensku na jeden den (tj ráno vyjedu a večer se vrátím ) ?
Mohu jet například do přírody v Rakousku nebo na Slovensku na jeden den (tj ráno vyjedu a večer se vrátím ) ?
legenda /
Sally
legenda /
před 3 lety
Sally
před 3 lety
Arne, připadá mi to všechno jako pořádný kočkopes. Hledám relevantní info na stránkách Vyslanectví (www.mzv.cz/bratislava/cz… ale ani tam není kdy se pořádně vyznat. Ale na Slovensko cestuji každý měsíc s vyplněnou e-hranicí, která platí půl roku: "Podmínky vstupu na území Slovenska se nemění, tzn. pro osoby přijíždějící na Slovensko z České republiky je povinná registrace prostřednictvím formuláře e-hranice (korona.gov.sk/ehranica) a doklad o očkování. Neočkované osoby musí až na výjimky do izolace. Děti do věku 12 let + 2 měsíce se řídí režimem rodičů; děti od věku 12 let + 2 měsíce postupují jako osoby dospělé. Teď jsme byli v říjnu v Maďarsku (přes SK) a nikde nic, v listopadu jsme jednou tranzitovali a jednou jsem byl na SK pracovně (více jak 12 hodin - 13:30) a taky všechno v ókeju.
V Rakousku jsme byli se zastávkou v Kitsee (nebyl to klasický tranzit) 17. 11. a nikde nikdo nic. Akorát hranice SK/A náš minibus zastavil, zeptal se kam jedeme, mávl rukou a jeďte. Žádná kontrola. A já osobně bych se řídil těmito stránkami (www.austria.info/cz/servis…
Jinak je to asi všechno naprd - i když někde jsou ještě normální
V Rakousku jsme byli se zastávkou v Kitsee (nebyl to klasický tranzit) 17. 11. a nikde nikdo nic. Akorát hranice SK/A náš minibus zastavil, zeptal se kam jedeme, mávl rukou a jeďte. Žádná kontrola. A já osobně bych se řídil těmito stránkami (www.austria.info/cz/servis…
Jinak je to asi všechno naprd - i když někde jsou ještě normální
legenda /
DanaDianaNoymi
legenda /
před 3 lety
DanaDianaNoymi
před 3 lety
@Sally ~ Sally , obdivuji Vaše znalosti , i jak cestujete , to byste mi mohl poradit kam v únoru za exotikou .Chtěla jsem Madagaskar , ale ten je zavřený . Zanzibar odmítám , Dominikány jsem byla Keňa , Srí Lanka též , některé destinace jsou pro mě nedostupné , chtějí příliš velký poplatek za neobsazené lůžko , já cestuji sama , nemám s kým .Přítel do letadla nesedne ani omylem .Díky Dana
legenda /
Sally
legenda /
před 3 lety
Sally
před 3 lety
@DanaDianaNoymi ~ No, zatím cestujeme jen po Evropě, a to tam, kam se dostaneme autem nebo pak jednodenní výlety. Exotiku - šetřím si Madagaskar po odchodu do penze. Máme problém - tedy ne až tak velký, ale je - máme psy (yorky) a musíme si zajistit na leteckou dovolenou hlídání. Kluci mají už vlastní rodiny, takže je to vždy o tom, kdy mají čas a ten Madagaskar mám slíbený. Akorát doufám, že už bude otevřený.
A právě jsme začali poznávat Maďarsko a hlavně jeho termály, Polsko nejenom termály, v létě chceme na polský Balt a Mazurská jezera, Rakousko je taky zatím zavřené a v plánu mám už rok nachystaných 15 dní v Itálii. Vše autem a s yorkama. Je to na prd, a to i tím, že člověk dneska neví, kam bude moc zítra, kam ho pustí nebo jestli vůbec pustí nás
Zatím bych doporučil maďarské termály až na východě za Budapeští - parádní, nebo polské Tatry. Myslím, že na tu exotiku si budeme muset dát na chvilku zajít chuť. I když - kamarád s přítelkyní se zase vypravují do Kostariky, kterou si velice zamilovali. Tak že by tato destinace?
A k tomu ubytování. Bráváme s sebou "přívažek" kamaráda, který je singl a vždy se snažím najít ubytování tak, aby platil co nejméně. Sháním to přes booking a z 80% mi to vychází, že to není až tak strašné.
A právě jsme začali poznávat Maďarsko a hlavně jeho termály, Polsko nejenom termály, v létě chceme na polský Balt a Mazurská jezera, Rakousko je taky zatím zavřené a v plánu mám už rok nachystaných 15 dní v Itálii. Vše autem a s yorkama. Je to na prd, a to i tím, že člověk dneska neví, kam bude moc zítra, kam ho pustí nebo jestli vůbec pustí nás
Zatím bych doporučil maďarské termály až na východě za Budapeští - parádní, nebo polské Tatry. Myslím, že na tu exotiku si budeme muset dát na chvilku zajít chuť. I když - kamarád s přítelkyní se zase vypravují do Kostariky, kterou si velice zamilovali. Tak že by tato destinace?
A k tomu ubytování. Bráváme s sebou "přívažek" kamaráda, který je singl a vždy se snažím najít ubytování tak, aby platil co nejméně. Sháním to přes booking a z 80% mi to vychází, že to není až tak strašné.
legenda /
DanaDianaNoymi
legenda /
před 3 lety
DanaDianaNoymi
před 3 lety
@Sally ~ To je to čeho já se bojím ,na vlastní pěst ,jsem žena a moc AJ neumím , ale na letišti se při přestupech domluvím. A pak shánět letenky , to jsem ještě nikdy nedělala , ač vím kde. Ano Kostarika je úžasná , syn tam byl a byl nadšen , neznám ji . Bohužel i Omán má šílený příplatky i Kuba za neobsazené lůžko . Já miluji teplo , tudíž sever ne ale znám jej . Na červen mám již Egypt , ten miluji ,moře je úžasné . Stejně mohu až v únoru , tak snad někoho seženu sebou či seženu levně neobsazené lůžko. Dominikány jsem sehnala před dvěma lety za 30 tisíc na 15 dní 4 hvězdičkový hotel All inclusiv i s příplatkem .Ale dva přestupy tam , dva zpět .
Já jsem kdysi vzala sebou kamarádku , vše jsem zajistila a ona mi v zahraničí kradla dolary . Tak jsem i opatrná .Já vím , že ne všichni jsou takový , ale ta zkušenost stačila .
Já jsem kdysi vzala sebou kamarádku , vše jsem zajistila a ona mi v zahraničí kradla dolary . Tak jsem i opatrná .Já vím , že ne všichni jsou takový , ale ta zkušenost stačila .
stálý člen /
Mirdax
stálý člen /
před 3 lety
legenda /
DanaDianaNoymi
legenda /
před 3 lety
legenda /
DanaDianaNoymi
legenda /
před 3 lety
legenda /
Arne1
legenda /
před 3 lety
Arne1
před 3 lety
Nevím, já na Džerbě nikdy nebyl. Mám to zafixované jako turistický poloostrov, blbě se z něj dostává někam dále. Je tam sice od turistů (na tamější poměry) dost keší, ale to je asi všechno. Ze středisek jako je MOnastir a další okolo se dá bez problémů jet vlakem nebo autobusem skoro kamkoliv.
Vložit odpověď