Doporučte letovisko, kde je klid?
Vloženo: 31. října 2017
Poslední příspěvek: 15. března 2019
anonym /
anonym
anonym /
před 7 lety
anonym
dobrý den, chtěla bych jet někam do Řecka, kde je klid.kde si odpočinu od všeho, práce a starostí. Znáte nějaké méně frekventované místo, je mi v podstatě jedno kde konkrétně v Řecku to bude??? Nesnáším hlavu na hlavě, tlačenice. Děkuji za tipy.
věrná členka /
Péťa_V
věrná členka /
před 7 lety
Péťa_V
před 7 lety
Mám zkušenost, že kousek severně od Neos Marmaras na Poloostrově Sithonia (Chalkidiki) je spousta hezkých písečných pláží a lišky tam dávají dobrou noc. Hezká příroda, čistý vzduch. Je to pás pláží a má tak 15km, takže se dá najít úplně odlehlé místo. Ale ubytovaná jsem tam přímo nebyla, to byste se musela poohlédnout třeba na Bookingu.
anonym /
anonym
anonym /
před 7 lety
anonym
před 7 lety
Loni v září jsem byla v tomto hotýlku, úžasně klidná malá vesnička, kterou projdete za pár minut. V blízkosti několik taveren, hned u vstupu do hotelu prodejna. Po několik schodech menší pláž s pozvolným vstupem do vody. My jsme to praktikovaly tak, že jsme ležely u bazénu a vykoupat jsme se vždycky sešly po schodech dolů. Byla jsem od Firo tour, naprosto spokojená a pokud tam ještě je, tak perfektní delegátka paní Romana Nováková. Za mě super a doufám, že se tam ještě vrátím.
anonym /
anonym
anonym /
před 7 lety
anonym
před 7 lety
Doporučuji Kefalonii, hotel Marina Bay. Tento hotel leží na nádherné pláži Mounda. Hotel je velmi klidný a na pláži, pokud kousek popojdete, budete zcela sami.
Klid si užijete i na ostrově Zakynthos ve vesničce Vassilikos. Příjemný je penzion Christina. Vřrele doporučuji.
Klid si užijete i na ostrově Zakynthos ve vesničce Vassilikos. Příjemný je penzion Christina. Vřrele doporučuji.
anonym /
anonym
anonym /
před 7 lety
anonym
před 7 lety
Dobrý den, z vlastní a opakované zkušenosti můžu doporučit ostrov Korfu - Agios Georgios- Pagi. Je to krásná klidná zátoka, menší letovisko.
anonym /
anonym
anonym /
před 7 lety
anonym
před 7 lety
Je to vlastně jedno kam...ale nejezdit v sezonu.Stačí jet o něco dřív,jezdíme vždy konec května-začátek června,a je to super.Minimum turistů,krásná ještě "živá"příroda,citrony a pomeranče na stromech,příjemné teplo-ne vedro..
Třeba ostrov Kos,Samos..zatím se pořád všichni bojí migrantů a tím pádem je tam klid.My za celou dobu pobytu nepotkali ani jednoho,ani na jednom ostrově.
Třeba ostrov Kos,Samos..zatím se pořád všichni bojí migrantů a tím pádem je tam klid.My za celou dobu pobytu nepotkali ani jednoho,ani na jednom ostrově.
anonym /
anonym
anonym /
před 7 lety
anonym
před 7 lety
Ahoj. Jsi zcela můj člověk. Z vlastní zkušenosti doporučuji ostrovy Paxos a Ithaka. Lide tyto destinace příliš neznaji a o tom to je. Máme zkušenosti s Paxosem i Ithakou..obojí naprostá paráda. Byli jsme na plážích zcela sami. Kdyby jsi mohla vyrazit v září, tak není co řešit..to je naprostá jistota pláží bez lidí. Mrkni na cestovky Firo a Melissa.
anonym /
anonym
anonym /
před 7 lety
anonym
před 7 lety
Doporučuji jih Kréty, a to Mirtos. Je to sice bez cestovky, kromě jedné a to je www.dovolenanakrete.cz/author… je tam klid, krásná pláž, od května klidne do listopadu koupání. Nejlepší je to tam květen, červen, září. V říjnu zase je tam míň lidí. Nejsou tam veliké hotely, ani žádná velká cestovka tam nejezdí. A pokud chcete ještě větší klid, tak na bookingu mají vesnici Tersa, což je asi 5 km od Mirtosu a je to jen pár domečků a taveren a absolutní pohoda. Spíš je to takové hippie. No a pak ještě ostrov Gavdos. Ale chce to minimálně na 14 dní.
anonym /
anonym
anonym /
před 7 lety
anonym
před 7 lety
My jsme předloni řešili to samé a nakonec jsme zvolili ostrov Paxos. Je to malý ostrov asi 11km dlouhý a 5km široký. My byli ubytováni v největším městečku Gaios, kde sice po celé délce městečka je přístav a jedna loď vedle druhé a tedy i v tavernách na nábřeží dost lidí, hlavně Italů kteří na ostrov přijíždějí z Itálie se svými loděmi, protože Paxos je asi 15km na jih od Korfu, ale pokud vyrazíte někam po ostrově, tak moc lidí nepotkáte. Na západní straně ostrova jsou vysoké skály a na východní straně kde jsou i tři přístavy Gaios, Longos a Lakka jsou nízké skály, většinou plotny svažující se do moře a mezi nimi mnoho menších oblázkových pláží kde na pláži je jen pár lidí ( samozřejmě na některé pláži najdete 50 lidí a na jiné 10 ) Hned první den jsme si koupili v přístavu u trafiky mapu ostrova a jak je ostrov malý a mapa docela velká, tak byl nezvyk, že na mapě byla po 2 cm značena odbočka a my ušli 50m a byli jsme u odbočky. Tak že Paxos je hezký klidný ostrov porostlý lesy se spoustou cest pro pěší mezi kamennými zídkami . Jen v přístavu bývá trochu rušno. Pláže jsou oblázkové a docela rychle se svažují do hloubky, tak že nejsou moc vhodné pro neplavce a děti. Jen jediná písčitá pláž je na jihu ostrova v zátoce Mongonisi a myslím že i tam je písek jen proto, že ho tam navezli. Trochu komplikovanější je i doprava tam. Lětělo se na letiště Preveza, pak autobusem přes Pargu do přístavu Arilas a odtamtud ještě asi hodinu lodí na Paxos. Jelo se tam menší lodí, protože ze dvou cestovek které pobyt na Paxosu nabízejí nás tam celkem jelo 12. My tam byli s cestovkou Melissa travel. Jinak jsem ještě kromě Paxosu uvažoval o ostrovech Alonisos nebo Skopelos a už ani nevím, proč jsme nakonec vybrali Paxos
anonym /
anonym
anonym /
před 7 lety
anonym
před 7 lety
Alonissos jsme dali take. Ten jsem zamerne nejmenoval, jelikoz jsme z nej zas tak nadseni nebyli. Lidi sice malo..takrka zadni, ale celkove top je za nas Ithaka a pak hned Paxos. Na Skopelosu jsme byli take, ale tam uz nepojdeme. Lidi tam bylo na nas vkus pomerne dost.
anonym /
anonym
anonym /
před 7 lety
anonym
před 7 lety
Já bych Vám doporučila ostrov Zakynthos, Vassilikos - penzion Christina. Klid (pokud Vám nevadí, že ráno zakokrhá nějaký ten kohout ), tři pláže - jedna s nich malá klidná asi tak 100 m od penzionu. Taverny, kde se výborně vaří a pokud se Vám nechce chodit do taveren, můžete si jídlo přiobjednat v nedalekém hotelu Vassilikos - my tam chodili na snídaně. A pokud si chcete zpestřit dovolenou, stačí si půjčit auto a udělat výlet po ostrově.
anonym /
anonym
anonym /
před 7 lety
anonym
před 7 lety
naprostá pecka - ostrov Ikaria (letecky na ostrov Samos a trajektem na Ikaria), akorát jsme byli na protilehlé straně ostrova od přístavu (taxíkem), jméno vesničky už si nepamatuji. Absolutní klid a skoro žádní turisté cestovani.idnes.cz/recky…
anonym /
anonym
anonym /
před 7 lety
anonym
před 7 lety
Taky se doporučuji Korfu Pagi,i když třeba chladnější voda.Ale možnost pěší turistiky u které si jistě vyčistíte hlavu.Příroda a výhledy na moře přímo fantastické.Angelokastro,Makrades,Afionas,Arillas,San Stefanos,to všechno se dá projít
anonym /
anonym
anonym /
před 7 lety
anonym
před 7 lety
děkuju všem za obsáhlé informace a typy!z toho si určitě vyberu podle svého gusta. Ste skvělí, moc to oceňuji.
anonym /
anonym
anonym /
před 7 lety
anonym
před 7 lety
Doporučila bych Vám ostrov Alonnisos, zářivý smaragd Egejského moře, málo dotčený turismem, plný úchvatných míst a dechberoucích vyhlídek na křiš'tálově čistou tyrkysovou vodu
čerstvý příchozí /
JirkaHouba
čerstvý příchozí /
před 7 lety
JirkaHouba
před 7 lety
Dobrý den, co si vyzkoušet dovolenou na plachetnici? Budete si moct vybírat i z míst z pevniny nedostupných. Pokud Vás toto zaujalo, tak více informací najdete na webu naplachty.cz
s pozdravem Jirka houba
s pozdravem Jirka houba
anonym /
anonym
anonym /
před 7 lety
anonym
před 7 lety
Na Chalkidiki jezdím už od roku2009 nejdřive jsem byla 4x v Nea Vrasně, je tam opravdu klid na pláži je dost hrubý písek a trochu víc se moře svažuje , ale je to i promalé děti, je to hlavně na koupání a promcházky do městečka , kde je pár taveren a opravdu klídek , pak jsem byla na Korfu tam bylo opravdu krásně nic hezčího jsem nikdy neviděla Korfu se také říka zelený ostrov a to je pravda , letovisko malé tak promenáda městem byla krátká , ale podvečerní vycházky do okolí stály za to ,bylo tam chladněji a také chladnější voda cca24 st a stále vane větřík .Moře bylo dost daleko mělké a hrubší písek.Další rok jsme jeli do letoviska Fourka, bylo tam taky málo lidí pláž písčitá, jemná pozvolný vstup do vody,vycházky po okolí ,nádhera.příští rok jedeme opět a to opět na CHalkidiki do letoviska Sarti je to takové roztažené ,ale zase je zde málo lidí, ze všech ubytování je moře blízko, je mělké , dost teplé a do hloubky je dost daleko, pláž je písčitá a vycházky do okolí na všechny strany . Jezdíme každý rok v polovině června na 10až 13 dní autobusem a vaříme si sami Jezdíme s Melissou.
anonym /
anonym
anonym /
před 7 lety
anonym
před 7 lety
Sun-Beach-Lindos Rhodos-Lardos skvělé klidné čisté Moře a taverny hned u ubytování Možno deně se v taverně najíst, možno si v apartmánu i uvařit Hned u apartménu bazén
věrný člen /
Tom_D
věrný člen /
před 6 lety
Tom_D
před 6 lety
Jako opravdu klidné místo můžu z vlastní zkušenosti doporučit například Limnionas na Samosu. Hotel Limnionas Bay a přilehlá pláž, která je jen cca 3 minuty pěšky od hotelu, je opravdu velmi klidná a v okolí téměř nic není. Večer jsme jezdili do trochu živější Votsalakie a když jsme se pak na skútru vraceli za tmy na hotel do Limnionasu, tak to bylo jako projíždět pustou krajinou, kde není vůbec nic. Svědčí o tom také oblíbená taverna „At end of the world“, která je fakt skoro jak na konci světa. Velmi klidný je také Karpathos.
Vložit odpověď