Ostrov Pag
Vloženo: 9. července 2020
Poslední příspěvek: 9. července 2020
čerstvý příchozí /
Tomáš_L
čerstvý příchozí /
před 4 lety
Tomáš_L
Dobrý den, mohu Vás poprosit o radu, jak nejlépe jet na ostrov Pag? Jedu sice z Plzně, ale zpáteční cesta by byla přes Brezno (Slovensko). Takže jsem uvažoval o cestě Plzeň - Brno - Bratislava - Szombathely - Letenye - Karlovac - Pag (něco není přesně přes ale v blízkosti). Cesta zpátky v podstatě stejná.
Je jasné, že potřebuji CZ známku, SK elektronickou známku. Mám kupovat Maďarskou známku (tam bych skočil do 2. kategorie nad 7 míst do 3,5t) a pak mýto Chorvatsko (tam jsem vyšší než 1,9m).
Nebo je nějaká slušná cesta, ne o moc delší, kde bych nemusel platit?
Co byste doporučili? Díky za info.
Tomáš
Je jasné, že potřebuji CZ známku, SK elektronickou známku. Mám kupovat Maďarskou známku (tam bych skočil do 2. kategorie nad 7 míst do 3,5t) a pak mýto Chorvatsko (tam jsem vyšší než 1,9m).
Nebo je nějaká slušná cesta, ne o moc delší, kde bych nemusel platit?
Co byste doporučili? Díky za info.
Tomáš
nový člen /
JD
nový člen /
před 4 lety
JD
před 4 lety
V dnešní době je těžké radit.Slovinsko má např. tři určené přechody.I když jsem ,,objížděč", (také druhá kategorie-VW),tak asi letos koupím známku.V tom HR se nejede po dálnici tak dlouho-pokud se tedy jede na trajekt.Přes most je to dál,ale zase se neplatí ten trajekt.Pokud bych jel přes Maďarsko,tak bych asi i tam známku koupil.Jde taky o to,na jak dlouho se jede atd.Je toho dost na rozhodování...
čerstvý příchozí /
Tomáš_L
čerstvý příchozí /
před 4 lety
Tomáš_L
před 4 lety
@JD ~ Jedeme tak, že pobyt je od soboty do soboty, takže max. 10 dní. To i kvůli tomu Slovensku.
Nebo bych musel Německo - Rakousko - Slovinsko - Chorvatsko a zpátky pak Chorvatsko - Slovinsko - Rakousko - Slovensko nebo Chorvatsko - Maďarsko - Slovensko.
Nejsem odpůrce placení, ale třeba to Slovinsko mi přijde zbytečný ...
Nebo bych musel Německo - Rakousko - Slovinsko - Chorvatsko a zpátky pak Chorvatsko - Slovinsko - Rakousko - Slovensko nebo Chorvatsko - Maďarsko - Slovensko.
Nejsem odpůrce placení, ale třeba to Slovinsko mi přijde zbytečný ...
nový člen /
JD
nový člen /
před 4 lety
JD
před 4 lety
No,já jezdím na delší dobu,tzn.SLO na měsíční známku,druhá kategorie-tj.60E,tak jsem objížděl. Teď je to horší-podle dostupných info je možno přejet do SLO jen přes tři přechody (z A). I z Maďarska je to určené.Bohužel se to mění každý den....(ČR velvyslanectví ve SLO)
Já pojedu až později,ale asi jsou přechody volnější,tak zaplatím dálnici a pojedu přes Macelj.(pojedu malým autem)
Já pojedu až později,ale asi jsou přechody volnější,tak zaplatím dálnici a pojedu přes Macelj.(pojedu malým autem)
Vložit odpověď