Úpadek CK Aeolus
Vloženo: 27. března 2020
Poslední příspěvek: 21. května 2020
legenda /
Lenči
legenda /
před 5 lety
Lenči
Zdravím, ráda bych se zeptala těch, kteří si přes Invii zakoupili zájezd od CK Aeolus, konkrétně do Řecka. Jedna z možností je nabídka voucheru s platností 1 roku. Telefonicky mi bylo sděleno, že lze voucher také prodloužit o půl roku. Mám však obavy z toho, že když není prodloužení doby o půl roku vyložene uvedeno v nabídce Invia tzv. Faktor 100, že prodloužení nebude v reálu možné. Den úpadku bude soudem vyhlášen na CK Aeolus co nevidět, takže pak bude zapotřebí se rozhodnout, zda voucher využít nebo ne. Platnost 1 rok by znamelo si vybrat jinou dovolenou tak do dubna. Řešit jinou možnost a to přes insolvenčního správce se mi nezdá být zatím dobré řešení. Ti, co jste volali do Invie, taky vám řekli o prodloužení voucheru? Viz tato věta:
Invia vám vyplatí vždy celou částku vašeho zájezdu a to ve formě poukazu na nákup služeb u Invia, který má platnost 1 rok a není směnitelný za hotovost.
Invia vám vyplatí vždy celou částku vašeho zájezdu a to ve formě poukazu na nákup služeb u Invia, který má platnost 1 rok a není směnitelný za hotovost.
Administrátor /
Mikey
Administrátor /
před 5 lety
Mikey
před 5 lety
Z mojí zkušenosti se mohu vyjádřit jen k prodloužení platnosti poukazu u Invia. Řešil jsem to v minulosti a bez problému mi ho o 6 měsíců prodloužili.
Ještě jeden tip (nevím jestli vám Invia v tomto případě vyhoví), nechte si částku rozdělit na více poukázek. Můžete je pak použít na více levnějších dovolených, např. ubytování v ČR a podobně...
Ještě jeden tip (nevím jestli vám Invia v tomto případě vyhoví), nechte si částku rozdělit na více poukázek. Můžete je pak použít na více levnějších dovolených, např. ubytování v ČR a podobně...
legenda /
Lenči
legenda /
před 5 lety
Lenči
před 5 lety
Tak to jsem ráda, že tuto zkušenost máte. Znamelo by to, že voucher by se dal uplatnit na dovolenou i v létě. Pochopitelně za předpokladu, že se situace do té doby uklidní. Z opatrnosti však zatím bych volila spíš dovolenou někde u nás tady, i když Řecko nadevše miluji. CK Aeolus má myslím pojištění proti úpadku u pojišťovny Allianz. Tam jsem na radu známého zkoušla napsat e-mailem a zatím nic. Tady však nevím, zda Allianz v případě úpadku CK vyplácí zaplacené zálohy zpět. Zatím zůstávám u toho, že si vezmu voucher.
čerstvý příchozí /
Zdendys
čerstvý příchozí /
před 4 lety
Zdendys
před 4 lety
"Aktualne prebieha konkurzne konanie o upadku CK na miestne prislusnom sude. Po rozhodnuti o upadku CK zacne plynut 6-mesacna lehota na uplatnenie narokov klientov CK". ......Toto mi došlo z Alianz-Slovensko, kde jsem uplatňoval škodu a vrácení zálohy, tak jak mi napsali z Aeolusu jaké kroky mám činiti...kdo si nepožádá, má asi smůlu...
Vložit odpověď