Koronavirus - Rušíte už i letní dovolenou?
Vloženo: 10. března 2020
Poslední příspěvek: 17. října 2020
nový člen /
Ludmila1
nový člen /
před 5 lety
Ludmila1
Dobrý večer, jak na tom jste? Máme zaplacený Egypt na přelom květen/červen. Vyčkáváte nebo už rušíte i letní dovolenou? Myslím kamkoliv mimo Čr, nejen Egypt nebo Itálie.
legenda /
DanaDianaNoymi
legenda /
před 5 lety
DanaDianaNoymi
před 5 lety
@Ludmila1 ~ Mám odlétat do Egypta 8.5 . a neruším, ještě daleko do odletu , uvidím jak se situace vyvine a pokud vím cestovky na tyto zakoupené zájezdy nevrací peníze
legenda /
Sally
legenda /
před 5 lety
Sally
před 5 lety
Jedeme na prodloužený (druhý květnový) víkend do Polských termálů - nerušíme. Od půlky června máme jet s CK do Slovinska, vyčkáváme co bude, ale z naší strany nerušíme, doprava individuální kvůlivá psům.
V druhé půlce září máme jet do Itálie od Lago di Iseo po Paestum a přes Padovu a Chioggiu zpátky. Soukromě autem se psama a přes book zajištěno ubytování komplet na cestu. Zatím neřeším, budu řešit až v srpnu, kdy mi bude končit "beztrestné" storno ubytování.
V druhé půlce září máme jet do Itálie od Lago di Iseo po Paestum a přes Padovu a Chioggiu zpátky. Soukromě autem se psama a přes book zajištěno ubytování komplet na cestu. Zatím neřeším, budu řešit až v srpnu, kdy mi bude končit "beztrestné" storno ubytování.
stálá členka /
Mirka24
stálá členka /
před 5 lety
Mirka24
před 5 lety
Dnes mi cestovka zrušila zájezd "vzhledem k nepředvídatelné situaci ovlivněné šířením nového typu koronaviru..........". Měla jsem letět 2.května na týdenní poznávačku do Arménie. Nabídli mi jiný termín v červnu, který mi bohužel vůbec kvůli práci nevyhovuje. Ach jo, tak jsem se těšila, už i z toho důvodu, že tam virus zatím nedorazil a je tam klid.
stálá členka /
Mirka24
stálá členka /
před 5 lety
Mirka24
před 5 lety
@Lada12 ~ Spíš to dopadne tak, že naše občany nebudou ty málo zasažené státy vůbec pouštět do země. Už máme označení "Avoid travel", stejně jako skoro celá Evropa.
www.nytimes.com/interactive…
www.nytimes.com/interactive…
stálý člen /
Alena_Chytráčková
stálý člen /
před 5 lety
Alena_Chytráčková
před 5 lety
@Ludmila1 ~ Dovolenou máme naplánovanou na červenec, věřím, že do té doby to bude ok. A přejde to stejně jako chřipka. Zatím tedy nic nerušíme.
legenda /
Lenči
legenda /
před 5 lety
Lenči
před 5 lety
My máme letět 5.6. do Pargy. Zatím vyčkáváme a dle sdělení cestovky budeme řešit dovolenou - tedy případné storno - 45 dní před odletem, kdy je storno poplatek 10%.....tedy nevelký. Do poloviny dubna máme čas se rozhodnout, zda letět nebo ne. Spíše očekáváme, že se situace moc nezlepší i když jsme optimisté. Uvidíme, momentálně to zatím neřešíme, ale na druhé straně jsme se tak moc těšili, že bychom moc neradi, aby nám dovolená nevyšla. Zdraví je však důležitější!
legenda /
DanaDianaNoymi
legenda /
před 5 lety
DanaDianaNoymi
před 5 lety
Sama nevím co mám dělat mám odlet 8.5 do Egypta do Marsa Alan.Bohuzel se bojím spíše toho,že já jsem chronicky nemocná a starší žena a co když tam bude nakažený host jako na Lanzarote.Mydlim,že ale cestovka by zájezd nestornovala bez poplatků,je to ještě dost daleko.Mam zrušit či nemám?
stálá členka /
Mirka24
stálá členka /
před 5 lety
Mirka24
před 5 lety
@DanaDianaNoymi ~ A co přesunout zájezd na nějaký pozdější termín, třeba o měsíc, dva? Věřím, že cestovky v této situaci vyjdou klientům vstříc.
legenda /
Lenči
legenda /
před 5 lety
Lenči
před 5 lety
@DanaDianaNoymi ~ No je to těžké, ale já bych zájezd stornovala vzhledem k vašemu věku a zdraví. My jsme šedesátníci, zatím zdraví, ale je lepší se vyhnout případným problémům. Tím vás nechci vůbec odrazovat, je to jen můj názor. Zeptejte se jako já, jaké jsou storno poplatky. U vás to bude dle mne se rozhodnout již nyní. My máme letět, jak jsem už tady psala 5.6. a vychází nám to rozhodnout se nejpozději do 20. dubna. Máme dovolenou koupenou ve FM beze stravy a celkem z částky 17000,-Kč by byl storno poplatek asi 3400,-Kč. Zbytek by nám byl vrácen. Raději pojedeme buď později podle situace nebo v létě někam tady v Česku. Hlavně radím si zjistit u CK informace, ty vám pomohou se pak rozhodnout. Volba je to těžká..... Mám ale za to, že kdyby CK zájezd stornovala, peníze vám musí vrátit.
čerstvý příchozí /
BlackMountain
čerstvý příchozí /
před 5 lety
BlackMountain
před 5 lety
@Alena123 ~ Vrácení peněz či jiné formy kompenzace záleží na podmínkách cestovní kanceláře. Nejlepší je teda kontaktovat přímo prodejce.
legenda /
DanaDianaNoymi
legenda /
před 5 lety
DanaDianaNoymi
před 5 lety
Dnes jsem mluvila s cestovkou lze za několik stovek prebukovat zajezd ono je to těžké mohu s května jen na červen a bylo mi řečeno,že mám počkat fajn ,počkat ale doplatit musím 26.3. zájezd a nevím co mám dělat ,ovšem zaslechla jsem ve zprávách ,že Smartwinks nebude létat.
stálá členka /
Miruspa
stálá členka /
před 5 lety
Miruspa
před 5 lety
@DanaDianaNoymi ~ Dobrý večer. Přesně tak my. Odlet máme mít 11.5. zálohu doplatit 26.3. Určitě neodletime, tak den před doplacenim jim napíšu co s tím. Teď je nechci otravovat, mají toho teď hodně. Zdravím.
legenda /
DanaDianaNoymi
legenda /
před 5 lety
DanaDianaNoymi
před 5 lety
Hezký den
po poradě s rodinou jsem se rozhodla stornovat zájezd, moc je mi to líto , tolik jsem se těšila no snad mi vyjde v září Djerba. No ale Egypt je Egypt ten miluji
po poradě s rodinou jsem se rozhodla stornovat zájezd, moc je mi to líto , tolik jsem se těšila no snad mi vyjde v září Djerba. No ale Egypt je Egypt ten miluji
Administrátor /
Mikey
Administrátor /
před 5 lety
Mikey
před 5 lety
Doporučuji přečíst si právní analýzu na téma "Musí cestovka po zrušení zájezdu vracet účtované storno?", která se týká hlavně pozdějších termínů. Vyplývá mi z toho závěr např. když nyní stornujete květnový zájezd, tak zaplatíte storno poplatek. A bude následovat situace:
a) Situace se uklidní a zájezd se bude normálně realizovat, tak jste zaplatili storno poplatek a tím je to vyřešené.
b) Situace se neuklidní a zájezd nebude možné realizovat, pak si přečtěte čtvrtý odstavec, kde se píše o bezdůvodném obohacení. Teoreticky by vám CK měla storno vrátit. Zároveň tam je i pátý odstavec, kde se píše o mimořádné situaci... Takže jaká bude nakonec praxe těžko říct.
a) Situace se uklidní a zájezd se bude normálně realizovat, tak jste zaplatili storno poplatek a tím je to vyřešené.
b) Situace se neuklidní a zájezd nebude možné realizovat, pak si přečtěte čtvrtý odstavec, kde se píše o bezdůvodném obohacení. Teoreticky by vám CK měla storno vrátit. Zároveň tam je i pátý odstavec, kde se píše o mimořádné situaci... Takže jaká bude nakonec praxe těžko říct.
legenda /
DanaDianaNoymi
legenda /
před 5 lety
DanaDianaNoymi
před 5 lety
@Ludmila1 ~ už jsem zrušila a v květnu neletím .Egypt též zakázal lety do 30.3 leč na hotelech prý stále měřří všem teploty at……… Já si chci dovolenou užít ….tak později
Vložit odpověď