Sicílie od 2 060 Kč
Zobrazit zájezdy

Cesta na Sicílii autem

Vloženo: 25. ledna 2020
Poslední příspěvek: 31. ledna 2020
ŽánBaklažán
Podnikl jste někdo cestu autem na Sicílii? Sicílie je už dost daleko, hodnotíte to zpětně jako dobrý nápad? Jak probíhala cesta?

Odpovědi 5 odpovědí

Sally
před 5 lety
Jsem zvyklý cestovat hodně, ale nevím. Známí to chtěli jet s tím, že přejedou do Messiny po mostě, a když jsem je ujistil, že po základním kamenu nepřejedou, tak to vzdali. My letěli do Catanie, na 15 dní si půjčili auto a projezdili to co jsme chtěli.
Určitě by cesta byla ne na jeden den. Z Brna na trajekt do Villa san Giovany je to 1900 km (předpokládám že z tama vyplouvá). Jel jsem na jeden zátah bez spaní Lefkádu (1700) i Barcelonu (něco přes 1800) ale z Fuerginoly (3100) jsem to jel s několika hodinovými přestávkami, ale dnes už toto ne.
Je potřeba zvážit, předpokládám, že většina je po dálnici. Já plánuji autem Korsiku, ale to je přece jenom kratší cesta.
Bakara
před 5 lety
@ŽánBaklažán ~ Připrav se na to, že Sicílie autem je fakt záhul. Jeli jsme to před 5 lety s manželkou (která neřídí) jen sami dva. Cestu jsem naplánoval na 3 dny, každou noc jsem ujel asi 800 km a přes den jsme leželi u moře a odpočívali, cestou tam jsem jel podél Jadranskeho pobřeží na Gargano a pak jsem jel dolů kolem Neapole do Kalábrie a úplně dole na jihu trajektem na Sicílii, kterou jsme celou projeli během 12ti dnů, no a cestu zpět opět 3 dny, ale podél druhého pobřeží středozemního moře se zastávkou v Římě a Pise, byl to bezva výlet. Najeli jsme kolem 7 000 km a cenově asi kolem 20 000 Kč benzín plus poplatky.
Oskar50
před 5 lety
@Bakara ~ Jel jsem před 7 lety, po kratších etapách, přes Florencii, Pisa, Řím, Vezuv, Pompeje, Tropea, Messina, Etna, Matera, Alberobello, po pobřeží Jaderského moře, San Marino, Benátky. Celkem asi 15 dní, ubytování v kempech. Moc se mi to líbilo. Chce to nejet co nejrychleji na Sicílii ale připravit si trasu a cestou si prohlédnout nádherné památky, denně tak 300 km, odpoledne kemp u moře a koupání. Potom je to paráda, žádná honička. Takto mám projetu téměř celou Evropu.
Jirka
qasd50@seznam.cz
BarevnáPastelka
před 5 lety
@Oskar50 ~ S jakými kempy na této trase máte prosím dobrou zkušenost? Zajímalo by mě.
Sally
před 5 lety
@BarevnáPastelka ~ ja znam jeden kde jsme byli a paradni Albatros Populonie kousek od San Vincenzo. Byl i na Book

Příspěvky do diskuze mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé

Přihlaste se nebo si vytvořte profil ve formuláři níže. Stačí napsat Váš příspěvek a zadat e-mailovou adresu pod kterou se chcete registrovat. Následně Vám pošleme na e-mail potvrzovací odkaz, kterým registraci dokončíte.

Vložit odpověď

    Odesláním formuláře jsem srozuměn(a) s informacemi o zpracování osobních údajů