Polsko památky a zajímavosti - jaké výlety doporučíte?
Vloženo: 23. ledna 2020
Poslední příspěvek: 21. srpna 2020
čerstvá příchozí /
Mirinka
čerstvá příchozí /
před 5 lety
Mirinka
Ahoj, ahoj jaké konkrétní památky nebo turistické zajímavosti jsou pro vás v Polsku nejzajímavější? Něco, kam se chcete ještě někdy vrátit nebo to doporučit kamarádům. Klidně Unesco nebo i další.
legenda /
Arne1
legenda /
před 5 lety
Arne1
před 5 lety
Jinak moje srdcovka je Wroclaw, kdysi jsem tam dva měsíce žil. Přítelkyně se zase zamilovala do večerního Gdaňsku. Kdysi jsem jel lodí po kanálech Elblag - Ostroda. Toruň je taky perla. Naproti tomu nás vůbec nenadchla Lodž - podle nás ošklivé, otlučené, špinavé město.
stálý člen /
Alena_Chytráčková
stálý člen /
před 5 lety
stálý člen /
Cestovatel_Traveler
stálý člen /
před 5 lety
Cestovatel_Traveler
před 5 lety
Rozhodně Svídnice - chrám a Kostel Míru. Moc hezké se tam při cestě minimálně zastavit.
stálý člen /
Cestovatel_Traveler
stálý člen /
před 5 lety
Cestovatel_Traveler
před 5 lety
Ještě mě napadá Szklarska Poreba, kousek od Harrachova s největším dinoparkem v Polsku.
legenda /
Arne1
legenda /
před 5 lety
Arne1
před 5 lety
@Cestovatel_Traveler napsal(a):Szklarska je spíše východisko pro vycházko do Krkonoš, samozřejmě s Karpaczem.
Ještě mě napadá Szklarska Poreba, kousek od Harrachova s největším dinoparkem v Polsku.
stálý člen /
Cestovatel_Traveler
stálý člen /
před 5 lety
Cestovatel_Traveler
před 5 lety
@Arne1 ~ To máte pravdu, my to tady máme kousek a ozubnicová trať do Poreby je fajn výlet. A polskou stranu Krkonoš zná málokdo přitom to taky stojí za to. Doporučuju všem omrknout kostelík Wang a od Wangu nahoru až k malému plesu.
čerstvý příchozí /
bez_přezdívky
čerstvý příchozí /
před 5 lety
bez_přezdívky
před 5 lety
@Muffajzňa ~ V Rybniku je hezký cihlový kostel, jehož dvě věže jsou vidět z dálky.
Jinak se projděte po turistické značce z Wodzislaw do Rybnika, a pochopíte tu krajinu, ve které je zasazen. Po cestě je několik drobných zajímavostí ( Balaton, Studzienka, sanctuarium Boźego Ciala v Jankowicach, těžební oblast, železnice, ... )
Jinak se projděte po turistické značce z Wodzislaw do Rybnika, a pochopíte tu krajinu, ve které je zasazen. Po cestě je několik drobných zajímavostí ( Balaton, Studzienka, sanctuarium Boźego Ciala v Jankowicach, těžební oblast, železnice, ... )
čerstvá příchozí /
AhoyCareer
čerstvá příchozí /
před 4 lety
AhoyCareer
před 4 lety
@Mirinka ~ Odporúčam si prečítať taktiež náš blog na ktorom sa venujeme vyslovene iba tématike Polsko
ahoy.career/cs/blog
ahoy.career/cs/blog
Administrátor /
Mikey
Administrátor /
před 4 lety
Mikey
před 4 lety
Další tipy naleznete v článku Tajemné hrady a zámky v Polsku, které leží, co by kamenem dohodil.
Vložit odpověď