Přírodní ochrana proti klíšťatům
Vloženo: 23. ledna 2020
Poslední příspěvek: 24. ledna 2020
čerstvý příchozí /
Femme_fatale
čerstvý příchozí /
před 5 lety
Femme_fatale
Dobrý den, když se tu probírají ty opalovací krémy, tak se připojím s dotazem. Dnes jsme byli s naší fenkou venku a přinesla klíště. Teď v lednu! Asi to je tou mírnou zimou. Každý rok čtu, co všechno mi hrozí po kousnutí klíštětem. Nevíte, jestli existuje nějaká nejlépe přírodní ochrana proti klíšťatům pro mě a ideálně i pro psa? Nechceme na sebe šplíchat chemii. Děkuji
čerstvý příchozí /
Borůvková
čerstvý příchozí /
před 5 lety
Borůvková
před 5 lety
@Femme_fatale ~ Dělám si doma svůj repelent na komáry a klíšťata - do lihu nakapu éteráky- rozmarýn, citronella, hřebíček, levandule a doředim destilkou.
stálý člen /
Alena_Chytráčková
stálý člen /
před 5 lety
Alena_Chytráčková
před 5 lety
Důležité je hlavně rychlé vyndání klíštěte, aby tam nezůstalo do druhého dne. Pořádně se prohlídnout po tom, co přijdete domů. Dřív se říkalo, že vadí i přetržené klíště, to podle mě ale není pravda. Nejlepší ochrana proti klíštěti je tedy včasná kontrola a ideálně před procházkou potřít kůži a oblečení postříkat rozprašovačem s éterickými oleji. Například levandule.
nový člen /
Divoženka
nový člen /
před 5 lety
Divoženka
před 5 lety
Já jsem si oblíbila doma dělaný repelent z éterických olejů. Údajně nejúčinějšími jsou ty z pelargonie růžové a tomkovice vonné, to ty potvory nesnášej. Přidávám k tomu pár kapek levandulového a citronového esenciálního oleje. Všechno naředím alkoholem a destilkou a dám do rozprašovače, buďto mám štěstí, nebo to opravdu funguje Na našeho psa jsem vyzkoušela smíchat olej z pelargonie růžové a poleje obecné, spolu s mandlovým olejem a zdá se, že to taky zabírá
nový člen /
Bětka
nový člen /
před 5 lety
čerstvý příchozí /
Anička_Medřická
čerstvý příchozí /
před 5 lety
Anička_Medřická
před 5 lety
@Femme_fatale ~ Dávám hřebíček do Alpy, vylouhovat na 48h, výluh smíchám s vodou plus EO tea tree, levandule, citronela.. Protřepat..nemíchat.. před aplikací..
Vložit odpověď