Koločava - Zakarpatská Ukrajina
Vloženo: 13. ledna 2020
Poslední příspěvek: 23. června 2020
čerstvý příchozí /
Yenkee
čerstvý příchozí /
před 5 lety
Yenkee
Chtěl jsem se zeptat, zda má někdo zkušenosti s cestou do Koločavy na Ukrajině? Chtěli bysme poznat tento kraj a jet s rodinou na vlastní pěst autem. Budeme rádi za jakékoliv rady.
nový člen /
Berous
nový člen /
před 5 lety
Cestoporadce /
Kristýna
Cestoporadce /
před 5 lety
Kristýna
před 5 lety
@Yenkee ~ Hezký den,
Koločavu a celé Zakarpatí jsem navštívila v létě a byla jsem z místní přírody opravdu nadšená. Doporučuji vylézt na nejvyšší horu Ukrajiny - Hoverla, z které se vám naskytne výhled na celý kraj. Přímo v Koločavě navštivte skanzen a určitě si dejte oběd v české hospodě Četnická stanice!
Silnice jsou zde opravdu v katastrofálním stavu, takže to nepodceňte a zřiďte si dobré pojištění a jeďte opravdu pomalu a opatrně.
Koločavu a celé Zakarpatí jsem navštívila v létě a byla jsem z místní přírody opravdu nadšená. Doporučuji vylézt na nejvyšší horu Ukrajiny - Hoverla, z které se vám naskytne výhled na celý kraj. Přímo v Koločavě navštivte skanzen a určitě si dejte oběd v české hospodě Četnická stanice!
Silnice jsou zde opravdu v katastrofálním stavu, takže to nepodceňte a zřiďte si dobré pojištění a jeďte opravdu pomalu a opatrně.
nový člen /
Berous
nový člen /
před 5 lety
Cestoporadce /
Kristýna
Cestoporadce /
před 5 lety
stálý člen /
Srnec
stálý člen /
před 5 lety
Srnec
před 5 lety
V loňském roce jsme byli týden u Mukačeva a Koločavu jsme při jednodenním výletě nestihli. Návštěvu jezera Siněvir ale mohu doporučit. Můžete se tam nechat svézt na voru po jezírku, ale to jsme nebyli, protože nás zastihla bouřka. U trhovců lze koupit med různých barev. My si koupili zelený a červený. V tom byla dokonce šiška. Každý je na něco jiného. Cestou k jezeru můžete navštívit záchrannou stanici medvědů a kousek dál takovou mini zoo. Bylo tam několik druhů vlka, myslím tygři a ohrada s velbloudy, lamami, daňky atd. Můžete si za 10 hřiven koupit sáček s mrkví a tato zvířátka v ohradě krmit. Já to nechal na manželce a myslel jsem si, že ji ten velbloud sežere. V Siněvirské Polianě je Koliba - Česko-Ukrajinská hospoda kruhového tvaru. Nic tam sice není českého, ale pan kuchař česky umí a celý jídelní lístek nám řekl co je to za jídla. Strašně jsem se tam přejedl, ale bylo to dobré.
Na stropě po celé hospodě jsou všemožné bankovky s podpisy lidí, kteří tam byli.My tam také jednu máme.
Na stropě po celé hospodě jsou všemožné bankovky s podpisy lidí, kteří tam byli.My tam také jednu máme.
čerstvý příchozí /
yddap
čerstvý příchozí /
před 4 lety
yddap
před 4 lety
@Berous ~ Už jsi tam dlouho nebyl, nebo jsi přijel od jihu. Cesta Užhorod - (nebo Berehovo) - Mukačevo - Nižní Vorota - Volovec - Izky je nyní, po rekonstrukci v lepším stavu, než mnohé české sinice. I zatím neopravený úsek Kelečín - Mežhorje - Sinevir - Koločava je bez větších problémů. Cesta Chust - Mežhorje stojí za prd. ale s opatrností je sjízdná jakýmkoliv autem. Cesta z jihu ať už kolem Terebly, nebo Teresvy vyžaduje vyšší podvozek a dost času. Z Usť Čorné se dá přijet přes sedlo Prislip, je tam teď nová cesta, která je krásně sjízdná. Pro opravdové dobrodruhy lze doporučit Jasina - Černá Tisa - Sedlo Okluky - a kolem Turbatu přes Lopuchov.
Vložit odpověď