Vlakem do Maďarska - zkušenosti
Vloženo: 16. prosince 2019
Poslední příspěvek: 21. prosince 2019
nový člen /
MarekF
nový člen /
před 5 lety
MarekF
Dobrý den, jaké máte zkušenosti s cestováním vlakem po Evropě? Jel jste někdo vlakem do Maďarska? Zajímalo by mě jak je to s cenou v porovnání s letadlem (dá se Maďarsko zvládnout levně?), s jakým předstihem kupujete jízdenky?
Cestoporadce /
Kristýna
Cestoporadce /
před 5 lety
Kristýna
před 5 lety
@MarekF ~ Dobrý den,
záleží odkud z ČR do Maďarska jedete. Já jsem několikrát využila vlakový spoj Brno-Budapešť a cena za jednosměrný lístek se pohybovala okolo 350-500 Kč. Párkrát jsem si jízdenku zakoupila až pár hodin před odjezdem a cena byla více méně stejná. Pokud jste však z Prahy, výhodnější, rychlejší a pohodlnější pro vás nejspíš bude do Budapešti letět. Aerolinka Ryanair létá z Prahy do maďarského hlavního města každý den a ceny letenek startují na pouhých 250 Kč.
záleží odkud z ČR do Maďarska jedete. Já jsem několikrát využila vlakový spoj Brno-Budapešť a cena za jednosměrný lístek se pohybovala okolo 350-500 Kč. Párkrát jsem si jízdenku zakoupila až pár hodin před odjezdem a cena byla více méně stejná. Pokud jste však z Prahy, výhodnější, rychlejší a pohodlnější pro vás nejspíš bude do Budapešti letět. Aerolinka Ryanair létá z Prahy do maďarského hlavního města každý den a ceny letenek startují na pouhých 250 Kč.
legenda /
Arne1
legenda /
před 5 lety
Arne1
před 5 lety
@MarekF ~ Záleží na tom, kdo jsi. Pokud jsi senior >65, tak se ti vyplatí koupit u nás jízdenku pouze do první maďarské stanice a pak už jen místenku a rychlíkový příplatek, protože v Maďarsku mají senioři dopravu zdarma. Pokud jsi >26 tak tam jsou slevy také, ale ne tak pronikavé. Viz www.rightplacerighttime.cz… (je tam i spousta tipů z celé Evropy)
čerstvý příchozí /
MéďaBéďa
čerstvý příchozí /
před 5 lety
čerstvý příchozí /
MéďaBéďa
čerstvý příchozí /
před 5 lety
MéďaBéďa
před 5 lety
@Prostatik ~ Aha, sorry, to se omlouvám. Jak nejsem důchodce ani študák, tak jde tohle mimo mě. Každopádně pokud člověk není cimprlich, tak se dá dojet do Budapešti s přestupama levně.
čerstvý příchozí /
FilipRichtr
čerstvý příchozí /
před 5 lety
FilipRichtr
před 5 lety
Stačí si na maďarskou část koupit přes internet dopředu rychlíkový příplatek a místenku, tu si pak vytisknete nebo ukážete QR kód na mobilu. Díky tomu vyjde třeba cesta z Košic do Budapešti a zpět vlakem EuroCity jen na cca 7 euro.
čerstvý příchozí /
FilipRichtr
čerstvý příchozí /
před 5 lety
FilipRichtr
před 5 lety
Ale přijde mi blbost to takhle řešit, když důchodce a student jede z Prahy za 322 a z Brna za 264 přímo do Pešti.
stálý člen /
Francoa
stálý člen /
před 5 lety
Francoa
před 5 lety
Pro důchodce z Čech se tohle vůbec nevyplatí, jízdenka stojí stejně do první stanice jako i do Budapešti, EC na Slovensku zdarma není, jen tam mají nějaké slevy, ale to si prvně musíte nechat potvrdit na nádraží, což by znamenalo cestu přerušit, ty ceny nejsou nikterak vysoké, aby to mělo nějaký velký význam, jen pokud si tam někdo chce udělat výlet. Ale stejně úspora bude pár korun
čerstvý příchozí /
anonym
čerstvý příchozí /
před 5 lety
anonym
před 5 lety
@MéďaBéďa ~ Ano,máte pravdu,ale ne úplně .Musite mit prukazku na Slovensko,která se da vyřídit ve větší stanici na počkání,dále specielní fotku. Když už jedete tim vlakem,tak mit jizdenku za 0 euro,což by znamenalo v Kutech vystoupit a nebo kdyby vám to někdo uměl dát do mobilu. Osobni zkušenost,průvodčí na mě chtěl 4€. Bavim se o Slovensku. Jinak expresy poplatek 1€.
Vložit odpověď