Je nutný mezinárodní řidičský průkaz do Turecka?
Vloženo: 26. listopadu 2019
Poslední příspěvek: 3. června 2023
stálý člen /
Srnec
stálý člen /
před 5 lety
Srnec
Dobrý večer všem. Nezkoušel jste někdo jet do Turecka autem třeba při pobytu v Bulharsku? Prý je nutný mezinárodní řidičský průkaz. Díky.
stálá členka /
Cleopatra
stálá členka /
před 5 lety
nová členka /
Kamila-Pechová
nová členka /
před 5 lety
Kamila-Pechová
před 5 lety
Nám se na cestách občas stalo, že při policejní kontrole hledali všemožný záminky pro úplateček a chtěli vidět i mezinárodní řidičák. Turecko je oficiálně v zemích, kam má být, a tak i když ho po vás nikdo chtít nebude, je to jistota.
čerstvý příchozí /
anonym
čerstvý příchozí /
před rokem
čerstvý příchozí /
anonym
čerstvý příchozí /
před rokem
anonym
před rokem
@Kamila-Pechová ~ Tak já jsem těch policejních a vojenských kontrol absolvoval desítky (zejména v jihovýchodní části země) a nikdo po mně nikdy žádný úplatek nechtěl. Vždy to probíhalo korektně a v přátelské atmosféře. Dokonce i v případě, kdy jsem nemohl jinak, než kvůli nákladu na 5 minut zastavit před vjezdem do kasáren a tu dobu částečně překážel ve výjezdu, za mnou přišel důstojník a zdvořile mi anglicky vysvětloval, že překážím ve výjezdu vojenských vozidel. Já mu vysvětlil, že není zbytí, přátelsky jsme se rozloučili a já odjel. Můj známý, co deset let pendloval ještě za totáče do Iráku přes Turecko, se také s požadavkem na úplatek nikdy nesetkal.
Vložit odpověď