Dovolená na Bali nejlepší destinace Lombok
Vloženo: 21. ledna 2019
Poslední příspěvek: 21. listopadu 2019
anonym /
anonym
anonym /
před 6 lety
anonym
ahoj, odjíždíme na dovču do indonesie, dali jsme na rady přátel a míříme na lombok. Je prý mnohem krásnější než bali. Bylo nám doporučeno navštívit hlavně národní park Rinjani. Máte někdo další typy co rozhodně nevynechat na lomboku. A je vážně Lombok lepší jak Bali?
anonym /
anonym
anonym /
před 6 lety
anonym
před 6 lety
Zdravím, já jsem byla 3 rýdny na Bali, procestovala jsem ho, je nádheré (příroda i památky). Indonésie je veliká a člověk by tam mohl jet i vícekrát.Zaletěli jsme si na jednodenní výlet na Jávu a na 3 dny na Komodo. Lombok neznám. Záleží na jak dlouho jedete a jak finance. Dagmar
věrný člen /
Ovča
věrný člen /
před 6 lety
Ovča
před 6 lety
Já jsem v Indonésii strávila rok, žila jsem na Jávě a procestovala několik ostrovů. S Lombokem nemohu srovnat. Tam jsou pěkné ostrůvky Gili, které jsou zcela bez dopravy. Mě se nejvíce líbilo Borneo a to ve všem - lidé, příroda, systém dopravy apod. Za mě je Borneo to nejlepší v celé JV Asi. Bali je aké dražší než zbytek Indonésie. Na Bali je možné chodit pěšky mezi rýžovými poli, pěší chůze v Indonésii moc obvyklá není.
Cestoporadce /
Kristýna
Cestoporadce /
před 6 lety
Kristýna
před 6 lety
anonym ~ Ahoj, za mě jsou nádherné oba ostrovy, takže těžko říct, který se by se více líbil vám. Oba ostrovy jsou sopečné, najdete zde také džungle a krásné vodopády. Bali je o něco dražší a mnohem více turističtější. Najdete zde velká turistická centra jako je například Kuta, která je super pokud máte rádi surfování a noční život. Lombok je spíše klidný ostrov, méně navštěvovaný a o něco levnější než Bali. Na Lomboku se mi pláže líbily více, bílý písek, průzračné moře a skoro žádné lidi najdete na plážích Tanjung Aan, Pantai Selong Belanak, Tampah Beach či Pink Beach.
čerstvý příchozí /
Standa82
čerstvý příchozí /
před 5 lety
Standa82
před 5 lety
@anonym ~ Ahoj, Indonésii jsme před pár lety s manželkou procestovali křížem krážem. Lombok je určitě super, chceš-li se vyhnout turistům. Jsou tam moc pěkné pláže a divoká příroda. Národní park Rinjani určitě doporučuju, je tam 2. nejvyšší sopka Indonésie, na kterou se dostanete cestou, která trvá 2 dny, takže se určitě před trekem fyzicky připravte. Před naší cestou jsme čerpali informace hlavně z tohoto webu: www.bali-indonesie.cz/, ostatně jsem tam našel i info specificky o Lomboku Kdyžtak mrkněte, přeji hezkou dovolenou.
stálý člen /
Opavan
stálý člen /
před 5 lety
Opavan
před 5 lety
V posledních 3 letech jsem byl 3 x na Bali.
Doporučuji navštívit Komodo Islands (plavili jsme se lodí 5 dní) - úžasné zelené kopcovité ostrovy, "komodští draci", přelet z Bali asi 1 hod letu, fantastické potápění a šnorchlování = obrovské manty atd. atd = mnohem lepší než v AUS na Great Barrier...
Na Jávě jsem byl asi týden = úžasné památky (Borobudur, Pranbanan, sopky - např. posvátné Bromo...)
Doporučuji navštívit Komodo Islands (plavili jsme se lodí 5 dní) - úžasné zelené kopcovité ostrovy, "komodští draci", přelet z Bali asi 1 hod letu, fantastické potápění a šnorchlování = obrovské manty atd. atd = mnohem lepší než v AUS na Great Barrier...
Na Jávě jsem byl asi týden = úžasné památky (Borobudur, Pranbanan, sopky - např. posvátné Bromo...)
stálý člen /
Opavan
stálý člen /
před 5 lety
Opavan
před 5 lety
Upřímně řečeno, bylo to děsně drahé (tedy pro mne, abych upřesnil), pro Vás (či ostatní), to bude třeba přijatelné a posoudíte třeba jinak...
Dřevěná plachetnice (samozřejmě s motorem), replika, 31 m dlouhá, 9 členů posádky, nás bylo 6, kpt byl Angličan (měl potápěč. certif. PEDI). 1 noc pro 2 osoby = 16 tis kč = tj. pro 6 lidí = 48 tis Kč.
Každopádně doporučuji
Dřevěná plachetnice (samozřejmě s motorem), replika, 31 m dlouhá, 9 členů posádky, nás bylo 6, kpt byl Angličan (měl potápěč. certif. PEDI). 1 noc pro 2 osoby = 16 tis kč = tj. pro 6 lidí = 48 tis Kč.
Každopádně doporučuji
čerstvá příchozí /
Cestovatelka_rym
čerstvá příchozí /
před 5 lety
Cestovatelka_rym
před 5 lety
My jsme se taky dlouho rozhodovali zda Bali nebo lombok a nakonec to na celé čáře vyhrálo právě Bali 😁🥂 letíme na deset dní a už se nemůžeme dočkat sehnali jsme letenky za pár korun na levneletenky. A rádi bychom ušetřili i na Bali. Nějaké tipy? Jsou levnější hotely nebo vily? Dekuji
stálý člen /
Opavan
stálý člen /
před 5 lety
Opavan
před 5 lety
Podívejte, já byl na Bali 3 x za poslední 3 roky. Pobýval jsem v Ubudu a tam jsem pro známého zjišťoval ceny v penzionech ap. Je jich tam spousta, jeden vedle druhého. Jezdí tam mnoho turistů i lidí (expatů), kteří tam bydlí delší dobu (roky např.) je to známé, oblíbené místo, cca půl hod od moře....
Většina je v zahradách, ať již samostatné "domečky" či ve vilkách 1-2 patra. Všechny pokoje pěkně zařízené, čisté, dvoulůžko, většinou s vrtulí u stropu, sprcha s WC. Ceny od 500 Kč/noc/pokoj. Jsou i s klimatizací, tedy o něco dražší. Jsou i jednodušší = koupelna společná pro více pokojů (ale to není obvyklé). O ceny v Kutě, Denpasaru ap. jsem se nezajímal, nevím. O velké hotely jsem se také nezajímal.
Šťastnou cestu přeji, Jiří
Většina je v zahradách, ať již samostatné "domečky" či ve vilkách 1-2 patra. Všechny pokoje pěkně zařízené, čisté, dvoulůžko, většinou s vrtulí u stropu, sprcha s WC. Ceny od 500 Kč/noc/pokoj. Jsou i s klimatizací, tedy o něco dražší. Jsou i jednodušší = koupelna společná pro více pokojů (ale to není obvyklé). O ceny v Kutě, Denpasaru ap. jsem se nezajímal, nevím. O velké hotely jsem se také nezajímal.
Šťastnou cestu přeji, Jiří
Vložit odpověď