Ferraty v okolí Lago di Garda
Vloženo: 8. října 2019
Poslední příspěvek: 10. října 2019
čerstvý příchozí /
Pavla-Šedivá
čerstvý příchozí /
před 5 lety
Pavla-Šedivá
Dobrý den, co ferraty Lago di Garda? Četla jsem o Itálii, že je to bezkonkurenčně nejlepší země pro provozování tohoto sportu. Máte doporučení, které ferraty by si mohl dát i člověk, co to neleze každou chvíli? Děkuju
stálá členka /
Dvědecibílého
stálá členka /
před 5 lety
Dvědecibílého
před 5 lety
@Pavla-Šedivá ~ Zkus Che Guevara. Je to spíš takovej choďák s lanem. Byla to vlastně moje první ferrata tam. Technicky není obtížná, ale je to výzva vzhledem k převýšení a délce. Skoro po celé délce lze lézt bez lana. Odměnou je vrcholová plošina s krásnými výhledy a chatou Rifugio Don Zio, která je otevřená jen o víkendech a ve svátky a je to jediný zdroj vody, což u této dlouhé cesty může být důležité. Sestup není zase tak hrozný, ale je lepší nechat jedno auto na velkém parkovišti v serpentině nad Sarche, v místě zvaném Motte.
stálá členka /
Dvědecibílého
stálá členka /
před 5 lety
Dvědecibílého
před 5 lety
Další krásné via ferraty u jezera jsou Dell' Amicizia na Cima SAT přímo na Riva del Garda, Fausto Susatti na Cima Capi s krásnými leteckými pohledy na jezero, krátká zajištěná cesta Rio Sallagoni v soutěsce pod hradem Drena, a pak obtížnější cesty kousek dále od jezera, Monte Albano (D) a Rino Pisseta (D/E). Ale jsou tam i další, v oblasti Monte Baldo nebo na západním břehu nad Gardone.
čerstvý příchozí /
Leona456
čerstvý příchozí /
před 5 lety
Leona456
před 5 lety
@Pavla-Šedivá ~ Kousek dál je ARTPINISTICO DELLE NIERE - střední obtížnost. Něco úžasného je Rino Pisetta.
stálý člen /
Lubošák
stálý člen /
před 5 lety
nový člen /
BarevnáPastelka
nový člen /
před 5 lety
BarevnáPastelka
před 5 lety
Via dell´ Amicizia, která vede na vrchol Cima Sat. Už jsem ji absolvovala několikrát a vždycky mě neskutečně baví. 2 vzdušné žebříky s délkou 45 a 70 metrů. Krásné místo, luxusní výhled na Arco. Z vrcholu Cima Sat se pak dá pokračovat na vedlejší vrchol Cima Capi a rozšířit si to o feratu Sentiero attrezzato Fausto Susatti nebo Sentiero attrezzato Mario Foletti.
Vložit odpověď