Výstup na Pico de Teide
Vloženo: 9. října 2019
Poslední příspěvek: 19. října 2019
stálá členka /
Dvědecibílého
stálá členka /
před 5 lety
Dvědecibílého
Zdravím, byl někdo z vás v prosinci na Pico de Teide? Je reálné v prosinci vyšlápnout až na horu? Co lanovka, jezdí?
čerstvý příchozí /
MirekVašků
čerstvý příchozí /
před 5 lety
MirekVašků
před 5 lety
@Dvědecibílého ~ Ahoj, na vrchol je vždy potřeba povolení na konkrétní den a hodinu, ale je zdarma, problém je v tom, že se musí rezervovat dostatečně dopředu, my ho měli asi 5 měsíců dopředu. A pokud chcete jet nahoru lanovkou, tak tu je potřeba taky koupit dopředu. Cestovky mají zkoupené lístky dopředu, takže se už pak na lidi nedostane, když tam přijedou s povolením na vrchol a počítají, že bude volno. My jsme byli jednou v prosinci a jednou v létě. V prosinci bez sněhu a počasí parádní, cestou žádný sníh. Ale je to rok od roku, záleží, jak chladná zima je.
nový člen /
Hippie
nový člen /
před 5 lety
Hippie
před 5 lety
Já jsem vyplňovala už v únoru registraci na permit, ale nepřišlo mi žádné potvrzení. Tak jsme vyrazili s tím, že půjdeme dokud to půjde a ono to nakonec šlo až nahoru. V tu dobu nejezdila lanovka a tak tam skoro nikdo nebyl. V zimě je to dost o náhodě, ale obvykle se to dá a sníh není.
nový člen /
Dizzy
nový člen /
před 5 lety
Dizzy
před 5 lety
Když fouká vítr a nejezdí lanovka, tak nahoře nikdo není, tudíž to jde i bez povolení. Jinak když projdete bránou cca do 9 hodin (tam i zpět), tak tam ještě není kontrola a dá se projít. Ta obvykle jezdí první lanovkou. Celý výstup nám trval asi 6 hodin a od brány na vrchol je to asi 30 min, když se jde svižně.
Vložit odpověď