Plavba lodí po Nilu
Vloženo: 26. září 2019
Poslední příspěvek: 26. září 2019
stálá členka /
Amy
stálá členka /
před 5 lety
Amy
Dobrý den, chystáme se v říjnu opět navštívit Egypt. Tentokrát bysme si ho chtěli prohlédnout ale jinak než jen z hotelového resortu. Koukám na ty zájezdy na 8 dní s pobytem u moře, kdy navštívíme i pyramidy, chrámy nebo Luxor. Byll jste někdo na takové plavbě? Jsou lodě skutečně pěkně zařízené? Strava byla v pohodě? Špatně vám celou cestu nebylo? Celkově jste byli spokojení? Děkuji za reakce
legenda /
Arne1
legenda /
před 5 lety
Arne1
před 5 lety
Byl jsem na tom před lety a to až v prosinci (vrátil jsem se akorát na vánoční večírek v zaměstnání). Tou dobou byly teploty všude po cestě velmi příjemné jako u nás v květnu. Lodi mají kajuty vypadající jako normální (trošku menší) hotelový pokoj jak jsme zvyklí. Bývají v kategorii **** nebo *****, záleží na typu zájezdu. Jídlo je klasika, stejně jako v hotelu, snad jen výběr je menší. Trochu problém je, že na lodi nemusí být all-inclusive, ale jen plná penze = rozdíl nejsou v ceně nápoje. Opět je nutno číst nabídku zájezdu.
Špatně ? Loď jede po klidné řece, tedy podobně jako když za klidného počasí pojedete po nějaké české přehradě. Nehrozí tam nějaké vlny a houpání jako je to na moři.
Bylo to parádní
Špatně ? Loď jede po klidné řece, tedy podobně jako když za klidného počasí pojedete po nějaké české přehradě. Nehrozí tam nějaké vlny a houpání jako je to na moři.
Bylo to parádní
stálá členka /
Amy
stálá členka /
před 5 lety
Amy
před 5 lety
@Arne1 ~ Super, děkuji all inclusive oželím, jde mi o nový zážitek. Můžu se zeptat, dával jste i takto na lodi spropitné? Koukala jsem, že se platí jakýsi servisní poplatek 10 euro/osoba/noc, který vám prý přičtou na konci plavby a z toho se to dělí mezi zaměstnance. Jsou v Nilu vidět třeba i krokodýli?
stálá členka /
Mirka24
stálá členka /
před 5 lety
Mirka24
před 5 lety
@Amy ~ Na plavbě po Nilu jsem byla asi před deseti lety a spropitné jsme na lodi dávali až při opuštění lodi poslední den. Každý ze skupiny dal nějaký obnos do obálky, kterou pak průvodce předal recepčnímu a ten pak peníze rozdělil mezi personál. Mimo to jsme na lodi jiné spropitné nedávali, ale to asi záleží na každém osobně. Krokodýly jsme v řece neviděli, ti prý jsou až na úseku Nilu pod Asuánskou přehradou. Jinak byla plavba super i se všemi zastávkami a programem. V Asuánu jsme si ještě přikoupili výlet na chrámy do Abu Simbel. Byla to paráda.
Vložit odpověď