Normandie - tip na letovisko
Vloženo: 15. července 2018
Poslední příspěvek: 23. září 2019
anonym /
anonym
anonym /
před 6 lety
anonym
Dobrý den. Rádi bychom jeli na dovolenou do Normandie. Chceme navštívit místa spojená s vyloděním spojeneckých vojsk, projít si nějaká městečka v regionu a možná se i vypravit na některý s ostrůvků. Dáte nám prosím někdo tip na pěkné a příjemné letovisko v této oblasti a na věci které by jsme si rozhodně neměli nechat ujít? Děkujeme.
nový člen /
Tomek
nový člen /
před 6 lety
Tomek
před 6 lety
Byli jsme v Normandii jen na pár dní, ale třeba vám to trochu pomůže. Pláže tam jsou pěkné, je potřeba si ale dát pozor na příliv, ktwrý bývá fakt velký a hlavně rychlý. Na koupání to je trochu horší, voda moc teplá není. Má to ale své kouzlo, Normandie je krásná. Nádherné je městečko Etreat. Za návštěvu stojí i město Rouen. Všechno je nedaleko od pláží kde se vylodili spojenci. Ostrovy jsou asi zajímavé všechny, nicméně turisticky nejnavštěvovanější je rozhodně Mont Saint Michel.
anonym /
anonym
anonym /
před 6 lety
anonym
před 6 lety
Já byl v Normandii 2x a ubytovanž jsem byl pokařdé v Etretat. Myslím že je to nejkrásnější místo na celém Alabastrovém pobřeží. Ubytování klidné, a moc příjemná atmosfera. Navíc mi připadá že je to vynikající výchozí bod pro všechny výlety po severu Normandie. To pobřeží je opravdu krása, bílé útesy, skalní oblouky...
Cestoporadce /
Kristýna
Cestoporadce /
před 6 lety
Kristýna
před 6 lety
@anonym ~ Dobrý den, já bych doplnila, že v Normandii se také nachází spousta hřbitovů věnovaná padlým vojákům, najdete zde hřbitov polský, německý, britský a za shlédnutí rozhodně stojí Americký hřbitov v Colleville sur Mer.
Určitě navštivte městečko Arromanches, kde se stále nachází pozůstatky přenosného přístavu Mulberry. Další pozůstatky najdete na plážích Sword, Juno, Gold, Omaha a Utah.
Ubytovaní jsme byli v přístavním městě Honfleur, které je známé díky svému starému malebnému přístavu s typickými domy s fasádami pokrytými břidlicí.
Na jak dlouho se do Normandie chystáte?
Určitě navštivte městečko Arromanches, kde se stále nachází pozůstatky přenosného přístavu Mulberry. Další pozůstatky najdete na plážích Sword, Juno, Gold, Omaha a Utah.
Ubytovaní jsme byli v přístavním městě Honfleur, které je známé díky svému starému malebnému přístavu s typickými domy s fasádami pokrytými břidlicí.
Na jak dlouho se do Normandie chystáte?
Vložit odpověď