Měnit peníze?
Vloženo: 2. září 2019
Poslední příspěvek: 10. listopadu 2019
čerstvá příchozí /
Evittka
čerstvá příchozí /
před 5 lety
Evittka
myslíte, že si mám měnit peníze pokud jdeme na plavbu lodí? Budeme se plavit po moři ale budeme mít zastávky i v přístavě. Nevím se rozhodnout jestli mám změnit peníze nebo ne. Jak byste to rišili vy? Tu menu mi spět v česku nesmění, proto se ptám
Cestoporadce /
Kristýna
Cestoporadce /
před 5 lety
Kristýna
před 5 lety
@Evittka ~ Zdravím,
záleží na tom, co všechno máte v ceně plavby - máte plnou penzi a nečekají vás žádné dodatečné náklady? Každopádně si alespoň část peněz určitě směňte, nemyslím si, že zvládnete celý pobyt bez hotovosti, a kartu vám na spoustu místech v Thajsku nevezmou. Při odjezdu si pak peníze můžete v některém z přístavů či na letišti směnit zpátky na eura/dolary.
záleží na tom, co všechno máte v ceně plavby - máte plnou penzi a nečekají vás žádné dodatečné náklady? Každopádně si alespoň část peněz určitě směňte, nemyslím si, že zvládnete celý pobyt bez hotovosti, a kartu vám na spoustu místech v Thajsku nevezmou. Při odjezdu si pak peníze můžete v některém z přístavů či na letišti směnit zpátky na eura/dolary.
Cestoporadce /
LenkaGazdova
Cestoporadce /
před 5 lety
LenkaGazdova
před 5 lety
@Evittka ~ určitě budete někde vstupovat do Thajska a procházet přes imigrační kontrolu. Ta po vás může chtít prokázání hotovosti na pobyt - 20 000 bahtů na osobu nebo 40 000 bahtů na rodinu. Částka musí být v bahtech nebo ekvivalent v dolarech či eurech. Karty ani výpisy z účtu se neakceptují, bankomat před imigrační kontrolou není. Hotovost tedy musíte mít již při vstupu do Thajska. Jinak jak píše Kristýna, v Thajsku se kartou úplně běžně neplatí, dá se s ní platit v obchodech 7/11 při minimální útratě 300 bahtů a pak v dražších a luxusnějších restauracích a hotelech. V lokálních restauracích, malých obchůdcích a hotelech kartou nezaplatíte.
Vložit odpověď