Ze severní moravy na Istrii nej trasa
Vloženo: 25. července 2019
Poslední příspěvek: 15. srpna 2019
čerstvá příchozí /
LuSy
čerstvá příchozí /
před 5 lety
LuSy
Dobry večer ... prosim mohl by mi někdo poradit nej trasu z Ostravy na Istrii ( Vrsar ) ? Dle diskuzi zde mi prijde idealni jet pres Slovensko , Madarsko a pak kousek Slovinsko ( kde bych se chtela vyhnout placeni dalnice ci mytneho )... poradí někdo kdo treba tuto trasu jezdi pravidelne , nebo ted absolvoval prosim ?
Cestoporadce /
Kristýna
Cestoporadce /
před 5 lety
Kristýna
před 5 lety
@LuSy ~ Hezký večer,
já jsem obě trasy absolvovala několikrát, ale je to již pár let od mé poslední cesty do Chorvatska. Každopádně cesta přes Maďarsko vychází cca o 30-60 min pomaleji, ale jak říkáte - ušetříte tím na dálniční známce. Navíc cesta Maďarskem proběhla vždy v klidu a bez kolon. Trasa ale často vede vesnicemi, což může někomu vadit.
Na nějakých úsecích v Rakousku a především ve Slovinsku jsme často uvízli v dlouhých kolonách... takže pohodovější cesta je dle mě přes Maďarsko.
já jsem obě trasy absolvovala několikrát, ale je to již pár let od mé poslední cesty do Chorvatska. Každopádně cesta přes Maďarsko vychází cca o 30-60 min pomaleji, ale jak říkáte - ušetříte tím na dálniční známce. Navíc cesta Maďarskem proběhla vždy v klidu a bez kolon. Trasa ale často vede vesnicemi, což může někomu vadit.
Na nějakých úsecích v Rakousku a především ve Slovinsku jsme často uvízli v dlouhých kolonách... takže pohodovější cesta je dle mě přes Maďarsko.
stálý člen /
mmxx
stálý člen /
před 5 lety
mmxx
před 5 lety
Dobrý den, jezdím v červnu dolů na Gradac a v záři na Istrii "zelená laguna" o kousek vedle Vrsaru.Mé zkušenosti s cestou na Istrii:z Ostravy za 7,5 hodiny klasicky Vídeň Graz Maribor Koper > nejkratší cesta, jezdíme klasicky v sobotu cca ve 2 ráno z Ostravy.Náklady reálné 2,3 kč/l palivo tj.3900 Kč+270 dálnice Rakousko + 960 dálnice Slovinsko+2 x 90 Kč mýto Istrie tj.cca 5230 Kč tam z pět /cca 2600 kč jedna cesta) a teď přes SVK a HU.Dle mapy cz min.o 2 hodiny a 100 km dále.Ceny SVK dálnice 260 HU dálnice 270,Goričan Zagreb 2 x170 Kč,Zagreb Rijeka 2 x 277,Istrie 2 x 195 kč mýto tj poplatky 1620 palivo cca 4270 Kč celkem tam a zpět 5890 / 2950 jedna cesta/Takže na Istrii se to přes Maďary moc nevyplatí/dolů na Gradac to vyjde +- stejně/.Za ty roky už můžu porovnávat, a každá cesta je jiná letos Ostrava Gradac 11 hodin, před 2 roky 15 hodin. I letos směr Istrie 7.9. ve 2 ráno.Přeji šťastnou cestu.
poznámka pod čarou:cesta přes zemědělský Maďarský venkov sám traktor, co pátá vesnice policajti z radarem to fakt ne-osobní zkušenost.
poznámka pod čarou:cesta přes zemědělský Maďarský venkov sám traktor, co pátá vesnice policajti z radarem to fakt ne-osobní zkušenost.
čerstvý příchozí /
anonym
čerstvý příchozí /
před 5 lety
stálý člen /
mmxx
stálý člen /
před 5 lety
mmxx
před 5 lety
@anonym ~ Dobrý den, cestu z Klatov na jih nemám osobně projetou, ale dle dostupných informací nejkratší cesta Železná Ruda,Passau,Salzburg Lubljana Kopoper Fažana.Platí se 260 Kč Rakouská známka, 2 * 7,2 Eur tunel Karavanke, 960 Slovinská známka + 2 * 43 Kuna istrijská dálnice. a je to cca 720 km.tj celkem cca 1 900 Kč za poplatky.Vodice o 200 km dále. Cesta Rakousko po A3 pak A9, a buď po dálnici přes Slovinko za 960 Kč nebo objet a potom klasika Zagreb Lučko a dolů po dálnici 2 * 95 kuna Zagreb - Pirovac + Macejl - Zagreb 2 * 48 kuna.
čerstvý příchozí /
Berun
čerstvý příchozí /
před 5 lety
Berun
před 5 lety
@mmxx ~ Dobry den, koukam, ze se dost vyznate, tak mam dotaz... Z Prahy do Puli, abych se moc neprohla, je lepsi si neco slehnout na nervy a jet pres D1 -> Viden -> Styrsky hradec -> Maribor -> Lublan a koper? Jela jsem to pred 2 mesici jen do Porece, ale cesta pres hory, abych se vyhla placenym tunelum byla silene dlouha a unavna. Platit dalnice mi nevadi, ale tunely, bych rada vynechala a jedina cesta bez tunelu mi prijde tahle. A cca cenu odhadnete? 1 motor benzin dekuji
stálý člen /
mmxx
stálý člen /
před 5 lety
mmxx
před 5 lety
Nejsem kamioňák ani obchodní cestující, ale jen prezentuji své zkušenosti z turistických cca 20 cest na jih.Do Puly je asi fakt nejhorší D1,Vídeň je nejlepší přejet nad ránem. kdy se i v sobotu dá projet na tempomat 80km/hod, zpět potom v podvečer už to je poskakování 10-15km/hod ale furt to jede a zdržení do 20 minut, co opravili mosty přes Dunaj už jsme vyleženě nestáli ale popojížděli v koloně.Přes Rakousko 2 zúžení letos v podstatě jen pomalejší průjezd.Slovinsko asi 3 zúžení bez větších problémů. okolo Lublaně silnější provoz,v Koperu cca 10 min na hranici.Ale situace samo může být každý den jiná.Ceny 270 Kč známka A,960 Kč známka SLO + 2x180 Kč Umag -Pula.Nic víc se neplatí.Palivo beru na Chemizu před Pasohlávkama(nejlevněší po cestě) a až po víčko a vyjde to až do cíle.Při ceně 2,5 kč/km cca 2200 Kč jedna cesta tam,ale ložení a rychlost na hraně limitů předpisů. prostě valime co to da Cena v HR +- 35 Kč v přístavu l BA95/na dálnici i 37 Kč/.V sobotu v 2:00 hod z Ostravy v 10 ráno v moři v Poreči. Šťastnou cestu
čerstvý příchozí /
Berun
čerstvý příchozí /
před 5 lety
Berun
před 5 lety
@mmxx ~ Dekuji, me slo ciste jen o to, ze mi to pulka auta odrekla a ja hledam nejlevnejsi variantu, kde nebudu platit mytne, cesta vyjde casove stejne o par vic pres Viden jako pres Salzburk, ale levneji co jsem vcera nasla chytrou mapku. Kdyz jsem s tim nepocitala. Jeste zvazuju, jestli Slo 2 mesicni nebo stihnu 7dni. Dekuju. Benzinku v Cr zapisuju, v Chorvatsku poradi uz pritel
stálý člen /
mmxx
stálý člen /
před 5 lety
Vložit odpověď