Tleskání v letadle
Vloženo: 15. července 2019
Poslední příspěvek: 24. září 2019
čerstvý příchozí /
Šárka30
čerstvý příchozí /
před 5 lety
Šárka30
Češi jsou prý přeborníci v tleskání v letadle. Zažila jsem asi 2x při dovolenkovém letu, při běžných letech spíše ne. Přiznám se, že i já jsem při úplně prvním letu úlevou tleskala. Prostě mi to přišlo jako nějaké vyjádření díků. Kamarádka mě teď strašila, že existuje zákaz tleskání a že snad hrozí i nějaká pokuta. Nemohu dohledat zda to tak je, nevím proč by to mělo být pokutované. Vy tleskáte?
čerstvý příchozí /
Dalena
čerstvý příchozí /
před 5 lety
Dalena
před 5 lety
já tedy rozhodně netleskám, nevidím důvod. Letecká doprave je stále tou nejbezpečnější dopravou, jaká existuje. Tleskáme v tramvaji v autobuse nebo ve vlaku ??? Mě přijde tleskání v letadle trošku buranské něco jako , že si zatleskám, že jsem to zvládla já, ale rozhodně to není namístě. Faktem je, že netleskají jen Češi, letěla jsem např. na Mallorku letadlem plným německých důchoců a většina z nich také tleskala, pár se jich i modlilo.
legenda /
Lenči
legenda /
před 5 lety
Lenči
před 5 lety
Tak to ani nevím, že se tleskat nemá. Byli jsme letecky na dovolené v červnu a tleskalo se. Teď jsem našla tento odkaz, kde se o zákazu tleskání v letadle opravdu píše.
www.planetacestovani.cz…
www.planetacestovani.cz…
čerstvý příchozí /
anonym
čerstvý příchozí /
před 5 lety
anonym
před 5 lety
Na tleskání při úspěšném doletu letadla-tedy dosednutí na letištní plochu nevidím nic špatného!!! Létám pravidelně už od r. 1998 a tleská se stále...!!! Ovšem létám jen po Evropě, dcera, která procestovala USA a mnohokrát tam letěla, mi říkala, že v Americe se netleská!! Pro ně to je něco jako vzdušný autobus-při těch vzdálenostech...!! Takže asi tleskáme jen v Evropě ))
čerstvý příchozí /
LosGrandos
čerstvý příchozí /
před 5 lety
stálá členka /
Dvědecibílého
stálá členka /
před 5 lety
věrná členka /
Mia07
věrná členka /
před 5 lety
legenda /
Sally
legenda /
před 5 lety
Sally
před 5 lety
Zažil jsem to jen u českých charterových letů s českými cestovkami a českými turisty. S jinou leteckou společností u komerčních letů jsem to nezažil a netleskám.
Ale proč se netleská řidičům dálkových autobusů, že zdárně dovezli na místo nebo dojeli po D1 do Práglu (nebo do Brna)?
I když - zažil jsem to i v autobusech, ale to bylo spíše posádce autobusu a delegátovi po rozloučení se na konci zájezdu po jeho projevu.
Ale proč se netleská řidičům dálkových autobusů, že zdárně dovezli na místo nebo dojeli po D1 do Práglu (nebo do Brna)?
I když - zažil jsem to i v autobusech, ale to bylo spíše posádce autobusu a delegátovi po rozloučení se na konci zájezdu po jeho projevu.
stálý člen /
GumidekB
stálý člen /
před 5 lety
GumidekB
před 5 lety
Při prvních letech v letadle jsem tleskal, ale pak jsem přestal. Ale při jednom dost drsném letu do Amsterodamu, kdy to s letadlem dost házelo a na přistání se nalétávalo na dvakrát, jsem posádce zatleskat musel.
A jak se tu píše, jestli se tleská i v autobuse nebo na zájezdu, ano, tam to taky má smysl, jako vyjádření díků.
A jak se tu píše, jestli se tleská i v autobuse nebo na zájezdu, ano, tam to taky má smysl, jako vyjádření díků.
věrný člen /
Ovča
věrný člen /
před 5 lety
Ovča
před 5 lety
Já jsem tleskání v letadle zažila mnhokrát a nemohu říci, že je toto českou specialitou. Většinou se tleskalo, když pilot předvedl nějaký náročnější manévr, třeba, když už téměř přistával, najednou se vznesl a kvůli větru musel přistát jinde. Je to ocenění vynikajícího předvedení svých profesních schopností, stejně jako na koncertech. Jestli je mi něco na cestování úplně jedno a vůbec mě to nepohoršuje, tak to je právě tleskání v letadle. Nevím, proč by mě to mělo pohoršovat, či proč bych se za to měla stydět. A už vůbec nevím, proč o tom diskutovat. Klidně zatleskám i uklízečce, když předvede nějaký vyjímečný výkon.
Vložit odpověď