Exotická jídla
Vloženo: 30. října 2018
Poslední příspěvek: 6. listopadu 2018

Dáša
Administrátor /
před 6 lety
Dáša
Jaká exotická nebo netradiční jídla jste měli příležitost na vašich cestách ochutnat? Kam vyrazit za novými kulinářskými zážitky? Podělte se s námi a dalšími cestovateli

Adam
nový člen /
před 6 lety
Adam
před 6 lety
Já jsem měl příležitost ochutnat žabí stehýnka a šneky ve Francii, to považuji asi za největší "extrém" co jsem jedl. Ve Francii je to na každém rohu a tak jsme to chtěli také vyzkoušet. Prvotní zděšení vystřídal docela chutný požitek.
Jinak klasicky Chorvatsko třeba mušle nebo chobotnice.
Jinak klasicky Chorvatsko třeba mušle nebo chobotnice.

Sally
legenda /
před 6 lety
Sally
před 6 lety
V Chorvatsku před lety "žabe na žiare s pršutom". Jinak co se týče exotiky tak steak zebu, jazyk a oháňka zebu, mořská cikáda (mantis krevet), o ústřicích ani nemluvím.
Měli jsme i pražené cvrčky, saračata, švába, larvz potemníka brazilského, moučné červy a naposledy přímo mořského ježka
Měli jsme i pražené cvrčky, saračata, švába, larvz potemníka brazilského, moučné červy a naposledy přímo mořského ježka

Darina
věrná členka /
před 6 lety
Darina
před 6 lety
Nejedná se tedy o čistě můj gastro zážitek, ale v životě jsem nic podobného neviděla. Byli jsme tenkrát v Thajsku a na stole měli Thom kha kai (výborná polévka), u sousedního stolu však měli chobotničky. Velkým překvapením bylo, když se chobotnice začaly hýbat, asi bych něco takového nedokázala pozřít.

anonym
anonym /
před 6 lety
anonym
před 6 lety
Já jsem na své cestě po Skotsku měla možnost ochutnat jejich národní jídlo Haggis. No a nic proti, ale sama bych to už asi znovu neochutnala. )

anonym
anonym /
před 6 lety
anonym
před 6 lety
Sally: Jo, to máte pravdu, jako prejt to bylo. ) Já na tato jídla nějak moc nejsem. ) Ale chtěla jsem ochutnat.

Kláráč
čerstvá příchozí /
před 6 lety
Kláráč
před 6 lety
Já v Thajsku zkoušela krokodýlí maso a docela pochoutka. Z těch bližších končin mi chutnaly třeba polské pierogi a z hlediska jídla pro mě byla úžasná dovolená na Sicílii, kde dávají do všeho pistácie - na pizzu, do sladkých zákusků nebo si mažou pistáciový krém na pečivo. Pecka Jinak dobrá inspirace co kde ochutnat je tady www.etravel.cz/kuchyne
Vložit odpověď